Šéf Xboxu se snaží vyvrátit obavy PlayStationu z případné ztráty Call of Duty
Call of Duty Novinka Šéf Xboxu se snaží vyvrátit obavy PlayStationu z případné ztráty Call of Duty

Šéf Xboxu se snaží vyvrátit obavy PlayStationu z případné ztráty Call of Duty

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Aktuálně rozhodně není v plánu dělat z CoD exkluzivitu.

Reklama

Xbox je ze strany společnosti PlayStation už chvíli terčem kritiky kvůli snaze Microsoftu zakoupit firmu Activision za 70 miliard dolarů. Jednou z obav známého hráče majícího pod palce značky God of War, nebo The Last of Us je skutečnost, že by mohl přijít o možnost na své konzoli prezentovat zástupce oblíbené FPS série Call of Duty. Tuto alternativu zcela vyloučil v rozhovoru pro CNBC Phil Spencer, který opět řekl, že Microsoft plánuje vydávat CoD i na PlayStationu. Mimo jiné poznamenal také, že prioritou jsou pro jeho firmu hráči a snaha dostat své hry k co největšímu počtu případných zájemců. A právě proto se mohou fandové na konkurenční konzoli těšit, že pro ně budou nové díly Call of Duty stále dostupné.

Jako příklad jasný příklad hry, která je plně pod palcem Microsoftu a najdeme jí i jinde, uvádí Phil Spencer Minecraft. Ten je totiž možné také nalézt jak na konzolích Xbox, tak i PlayStation. Čas samozřejmě může přinést řadu změn. Nepočítal bych však moc s tím, že Call of Duty zmizí z nabídky PlayStationu. Je to totiž natolik silná značka, že by se jí nevyplatilo zcela uvázat pouze k jednomu zařízení a myslím si, že Microsoftu je tento fakt dobře znám také.

A co myslíte vy? Jaká bude podle vás budoucnost této série?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama