Šéfové Xboxu a Playstation kritizují ředitele Activision Blizzard
Novinka Šéfové Xboxu a Playstation kritizují ředitele Activision Blizzard

Šéfové Xboxu a Playstation kritizují ředitele Activision Blizzard

Dominik Tománek

Dominik Tománek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ředitel Activision Blizzard versus zbytek průmyslu.

Reklama

Šef Xboxu, Phil Spencer, v mailové komunikaci se zaměstnanci oznámil, že „přehodnocuje“ vztah Xboxu se společností Activision Blizzard poté, co se začaly množit zprávy o tom, že generální ředitel Activision Blizzard, Bobby Kotick, měl údajně vědět o sexuálním zneužívání na pracovišti. Celou kauzu se měl prý Kotick údajně snažit utajit. Podle Spencerova e-mailu zaměstnancům, který obdržela agentura Bloomberg:

"Xbox vyhodnocuje každý aspekt svého vztahu se společností Activision Blizzard a průběžně provádí úpravy".

Agentura také uvádí, že Spencer a další členové vedení společnosti Xbox jsou "hluboce rozladěni strašlivými událostmi a činy" ve společnosti Activision Blizzard. Včera se podobně kriticky k situaci vyjádřil i šéf Playstationu, Jim Ryan.

Mluvčí společnosti Activision Blizzard v reakci na ostrou kritiku ze strany obou společností agentuře Bloomberg sdělil toto:

"Respektujeme veškerou zpětnou vazbu od našich cenných partnerů, jsme odhodláni pracovat na tom, aby naše kultura a pracoviště byly bezpečné, rozmanité a inkluzivní."

Na případ upozornil v úterý deník Wall Street Journal. Článek obsahuje zdokumentované případy, kdy Kotick věděl o případech sexuálního obtěžování a zneužívání a podnikal kroky k jejich utajení. Zpráva také uvádí, že Kotick neinformoval představenstvo společnosti Activision Blizzard o tom, co věděl. Vydavatelský gigant na zprávu reagoval a uvedl, že některé události jsou v ní popsány nesprávně.

Dnes se začaly objevovat zprávy o tom, že více než 500 zaměstnanců společnosti Activision Blizzard podepsalo petici za Kotickovo odstoupení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama