Sega chce vydat i další starší hry na PC
Novinka Sega chce vydat i další starší hry na PC

Sega chce vydat i další starší hry na PC

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Windows PC

Může za to úspěch PC verze Persona 4: Golden.

Reklama

O tom, že konverze Persona 4: Golden na PC je úspěšná, jsme vás informovali již v červenci, kdy se hře skrze Steam podařilo prodat více než půl miliónu kopií, což je rozhodně více, než čekal i samotný vydavatel v podobě japonské společnosti Sega.

Tato firma pak nedávno zveřejnila své finanční výsledky za první kvartál tohoto roku (od 1. dubna do konce června), kdy se prodalo celkově 12,98 miliónů kopií jejich her, přičemž z toho celých 1,2 miliónu dělaly hry ze série Persona.

Po oznámení těchto výsledků následovalo kolo otázek a odpovědí, na něž odpovídali prezident společnosti Haruki Satomi a víceprezident Kóiči Fukazawa. Během něho následně padl i dotaz ohledně plánů týkajících se vydání her na Steamu. Na ten Satomi odpověděl následovně:

"Předělali jsme Persona 4 Golden, titul, který se dříve prodával na systému PlayStation Vita, a tento fiskálního rok ho vydali na Steamu. Díky následnému pozitivnímu kritickému ohlasu a nižší pořizovací ceně jeho prodeje byly silnější, než jsme očekavali. V budoucnu tedy budeme aktivně podporovat portování starších her na PC (Steam) a nové platformy. Taktéž jednáme o nových možnostech s držiteli platforem, mezi které patří i vytváření her pro PC už od základu s tím, že by mohly vyjít na více platforem zároveň."

Vypadá to tedy, že společnost je s PC (Steamem) platformou spokojena, takže se můžeme pomalu začít těšit na to, jaké hry se v budoucnu dočkají svého portu i na osobní počítače. Nehledě na kompletně nové tituly, které budou na počítač vyvíjeny už od začátku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama