Série Call of Duty získala tři miliardy dolarů za uplynulý rok
Novinka Série Call of Duty získala tři miliardy dolarů za uplynulý rok

Série Call of Duty získala tři miliardy dolarů za uplynulý rok

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jedná se o 80% nárůst mezi roky.

Reklama

Nejnovější díl výbušné střílečkové série Call of Duty: Black Ops Cold War je tu s námi již několik týdnů, přičemž se o něm dá tvrdit, že nabízí poměrně podařenou kampaň, avšak situace v multiplayeru a zombie módu zase tak růžová není.

Všeobecně se ale určitě jedná o titul, který by své fanoušky urazit nejspíše neměl.

Vydáním tohoto dílu společnost Activision také odstartovala svůj sdílený ekosystém byznys modelu, který spolu spojuje minulý díl Call of Duty: Modern Warfare, battle royale standalone režim Warzone (to si od spuštění zahrálo více jak 85 miliónů hráčů) a právě nejnovější Cold War.

S tímto startem sdíleného byznys modelu a s vydáním nejnovějšího dílu se také pojí jeden důležitý fakt, jenž společnost oznámila v nedávné oficiální zprávě.

Ten se týká informace, že série Call of Duty během uplynulých 12 měsíců překonala v prodejích hranici 3 miliard amerických dolarů (téměř 65,5 miliard korun českých), což je pro sérii nové maximum, kterého kdy dosáhla.

Tyto prodeje značí 80% nárůst oproti minulému roku/období, kdy se nárůstu dočkalo i množství prodaných jednotek, jenž se zvedlo o 40 % (přesný počet bohužel není uveden).

Aby těch rekordů nebylo málo, tak během uplynulého roku si hry z Call of Duty série zahrálo přes 200 miliónů lidí, což pro PC i konzole značí největší počet hráčů v zaznamenané historii. To se posléze týká i samotného listopadu, jenž byl největší jak skrze počet hráčů, tak i skrze jejich nahrané hodiny.

"Momentum posledního roku napříč ekosystémem Call of Duty od free-to-play Warzone, přes post-launch podporu Modern Warfare , až po Black Ops Cold War bylo neuvěřitelné." - komentoval situaci Byron Beede, výkonný víceprezident a generální ředitel Call of Duty.

Ve zprávě se navíc také dočkáváme ujištění, že vydání Call of Duty: Black Ops Cold War byl jen začátek, jelikož se hráči mohou těšit na největší porci bezplatného přídavného obsahu a komunitních akcí v historii podsérie Black Ops. To vše odstartuje již 16. prosince, kdy se do hry podívá první sezóna, dodávající slušnou porci dodatečného obsahu.

Call of Duty: Black Ops Cold War si můžete zakoupit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama