Sérii Men of War ochladila studená válka
Men of War: Assault Squad 2 Novinka Sérii Men of War ochladila studená válka

Sérii Men of War ochladila studená válka

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC

Vyšel samostatný datadisk Men of War: Assault 2 Squad - Cold War.

Reklama

Dlouhá řada zejména druhoválečných PC strategií Men of War je vlastně největší strategickou sérií současnosti. První hra vyšla již v roce 2004 pod názvem Soldiers: Heroes of World War II a i druhý a o dva roky mladší titul měl zase jiný název Faces of War.

Až třetí díl Men of War z roku 2009 poprvé nesl současné pojmenování série, která včetně aktuální studené války obsahuje kulatých 10 titulů + další 4 kousky na stejném enginu GEM, které se ale jmenují jinak a mají odlišné zasazení.

Jubilejní 10. hra Men of War: Assault 2 Squad - Cold War je postavena na základu Men of War: Assault 2 Squad z roku 2011, ale jedná se o samostatně spustitelný datadisk, ke kterému nepotřebujete vlastnit žádnou předchozí hru z univerza Men of War.

Po třech letech od vydání Assault Squad 2: Men of War - Origins se tedy dnes na pultech objevil další menší titul, který je zasazen do období studené války (která se v podání hry vyhrotila), takže máte na výběr hraní za stranu USA a Sovětského svazu.

 

Sérii Men of War ochladila studená válka

 

Ve hřej najdete jak kampaň za USA či SSSR, kterou lze hrát samostatně či v online kooperaci, tak i vedlejší režim bitev (Skirmish), opět s možností hrát v singlu, online i lokálně přes LAN až v 8 hráčích. Uměláci disponují 4 obtížnostmi a novinkou v sérii má být dynamická kampaň, která je pokaždé trochu jiná, mise se odehrávají na jiných místech a různé jsou také jednotky pro rekrutaci.

Základ hry je již krapet zastaralý, takže očekávejte velice jednoduché rozhraní bez jakýchkoli příkras a absenci jakékoli pomoci, nápovědy i tutoriálu, k dispozici jsou jen tipy pro nejdůležitější funkce hraní. Na druhou stranu, pokud jste dříve nějaký díl Men of War hráli, tak zde budete jako doma a hra je naprosto nenáročná na výkon počítače, takže dobře funguje i na starších strojích a noteboocích.

Cold War pro ruskou vydavatelskou společnost 1C Company vytvořilo německé studio Digitalmindsoft z Ulmu, které hry Men of War tvoří již dlouhá léta. Hra samozřejmě obsahuje skutečnou bojovou techniku té doby, např. obrněné transportéry BTR-60, M-113, vrtulníky Mi-4, Bell UH-1 Huey či střední tanky T-54/55 a lehký M-24 Chaffee.

Men of War: Assault 2 Squad - Cold War je digitálně dostupná s 10% slevou na Steamu za 19,79 EUR, případně u nás zakoupíte i poctivou krabičkovou verzi opět za příjemně nižší cenu 549,-.

 

Ještě velmi nízké doporučené hardwarové nároky:

  • OS: Microsoft Windows 7/8/10 64bit
  • Paměť: 16 GB RAM
  • Grafická karta: s podporou DirectX 12
  • Pevný disk: 15 GB volného místa

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama