Shadow of Mordor: The Bright Lord DLC
Middle-earth: Shadow of Mordor Recenze Shadow of Mordor: The Bright Lord DLC

Shadow of Mordor: The Bright Lord DLC

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

10

Přinese Bright Lord do Mordoru konečně pořádek?

Reklama

Recenzovaná verze: PC

Většinou nemá dodatečný obsah cenu, kterou za něj tvůrci požadují. Některý obsah je předražený, jiný naopak nenabízí skoro žádný výrazný materiál. Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord vypadá hodně slibně, vyplatí se ale do něj investovat?

Vyzyvatel Saurona

Tentokrát se proti hordám skřetů postavíte v kůži elfího kováře Celebrimbora, který vytvořil tři prsteny elfů a podle příběhu Middle-earth: Shadow of Mordor se podílel i na tvorbě Sauronova prstenu. V průběhu jeho výroby však zjistil, že Sauron kuje pikle a s prstenem moci utekl. Problém je, že za sebou zanechal rodinu. Ano, v Shadow of Mordor má tato postava dokonce rodinku, kterou může jeho zlý protivník plně využít proti ní. Temný pán totiž chce zpět klenot, který mu byl ukraden ušatým hrdinou. Ten má před sebou znovu cestu skrz hromady rozsekaných skřetích těl. Jeho hlavní prioritou bude získat na svou stranu všechny zrádné nazelenalé náčelníky a postavit je proti jejich pánu.

Přečtěte si recenzi Middle-earth: Shadow of Mordor.

Jak již bylo naznačeno na začátku, Celebrombor se po útěku s prstenem rozhodne postavit proti Sauronovi svou vlastní malou armádu. Než tak ale učiní, je nutné, aby vystavěl věže, jejichž ruiny znáte z původního příběhu. Pro jejich renovaci je nutné vždy získat jednoho z kapitánů, který se spolu s tlupou skřetů dá do díla. Poté, co postavíte dostatek věží a ovládnete většinu rady náčelníků, utkáte se s Temným pánem osobně. Oproti původnímu patetickému souboji z Talionova příběhu je tohle epická bitva, plná náročných momentů. Jednoduše řečeno, už žádný QTE pro čajíčky.

Příběh závěrečného DLC Shadow of Mordor je o něco výraznější, než ten, který byl uveden v základní hře. I přes některé mylné prvky, se tolik nesnaží zapojovat do děje postavy, které tam nemají co dělat. Což je dobře.

Ušatec zasahuje

Celebrimbor má na rozdíl od Taliona již od začátku své schopnosti, takže se nemusí pachtit X hodin lovením a vylepšováním svých dovedností. Mimo to, bude mít také po vystavění první věže vlastnost, díky které vyvolá až pět skřetů pod jeho velením. Tento talent se mu obnovuje vždy po pár sekundách, takže když služebníci skonají, můžete proti nepřátelům vyslat rovnou nové vojáky.

Skřetí armáda jako taková má v tomto DLC daleko větší prostor. Můžete mít pod sebou skupinu, která může mít až pětadvacet ohyzdných hlav. Bitvy jako takové jsou díky této expanzi větší a hlavně velkolepější. Když vaši vojáci začnou umírat, můžete za pomoci prstenu rychle získat nové. Při jeho aktivaci máte totiž neomezený počet závěrečných úderů. To se může hodit buď při rekrutaci, anebo v momentu, když získáváte kontrolu nad jedním z pěti náčelníků. Díky prstenu, který u sebe elfí hrdina nosí, může v pozdější části příběhu plnit různé výzvy, které posílí moc zlatého kroužku.

Celebrimbor mistrně ovládá svůj luk, stejně jako ostatní elfové. Prakticky ho nemusí natahovat, střílí jako kulomet. Škoda jen malého zásobníku. Mimo to, je nový hrdina také hodně pohyblivý, takže potřebuje ke zdolávání překážek méně času. Jeho výdrž na válečném poli není však moc velká, je potřeba s ním hrát plně na obratnost, která je elfské rase vlastní.

Tupí skřeti

I přesto, že hra má již většinu zásadních patchů za sebou, stále jsou v ní nedostatky. Začnu umělou inteligencí, která se dá jednoduše spojit s částí zabývající se plížením. Nepřátele mají, stejně jako na začátku, IQ vydlabané dýně, takže při aplikaci kradmého postupu budou většinou reagovat buď opožděně, nebo vůbec. Proč by skřeta, který stojí deset metrů od vás, mělo zajímat, že jste mu právě odkrouhli kámoše, jemuž se díval přímo do očí. A když už reaguje, tak se bez problému dostanete až k němu a stejným způsobem mu rychle rozříznete hrdlo. Škoda, že se tento prvek postupem času nepohnul trošku kupředu.

Perlička na závěr

Závěrečné DLC ke hře Middle-earth: Shadow of Mordor - The Bright Lord přináší do Mordoru trošku světla. Oproti základu se mu již z větší části podařilo vyhnout prznění Tolkienova světa, což se mu rozhodně dá přičíst k dobru. Hlavní postava je také o něco výraznější než její budoucí schránka, takže i po této stránce je na tom tento dodatečný obsah lépe, než primární titul. Stejně je na tom závěr, který nyní nabízí hráči setkání se samotným Sauronem, jenž nebude zakončeno jen rychlým zmačknutím daného tlačítka.

The Bright Lord koupíte v digitální distribuci za necelých 10 eur. DLC vyžaduje ke hraní původní Shadow of Mordor.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Verdikt

O The Bright Lord se dá říci, že jde o značně povedené DLC. Expanze příběhu jedné z výrazných postav základního děje rozhodně není špatná. Jestli vás Middle-earth: Shadow of Mordor zaujal již na začátku, není důvod dlouho váhat.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

povedenější příběh
výraznější hlavní postava
větší bitvy
lepší zakončení
tupá AI
nudný systém plížení
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama