Shawn Layden se stává strategickým poradcem Tencentu
Novinka Shawn Layden se stává strategickým poradcem Tencentu

Shawn Layden se stává strategickým poradcem Tencentu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

K čínskému gigantu se připojuje bývalý šéf PlayStationu.

Reklama

Bývalý šéf PlayStaion Studios (dříve známých jako SIE Worldwide Studios) Shawn Layden se stává strategickým poradcem čínského vydavatele Tencent. Oznámil to na svém profilu na profesní síti LinkedIn.

„Doufám, že v této nové roli budu radit, pomáhat a podporovat tým v Tencentu, který bude prohlubovat své aktivity a závazky v průmyslu, kterému jsem věnoval většinu své kariéry. (...) Jsem nadšený, že mohu pokračovat ve své cestě za poznáním a děkuju Tencentu za tuhle příležitost,“ napsal Layden.

Shawn Layden se stává strategickým poradcem Tencentu

Shawn Layden pracoval v Sony od roku 1996 a vystřídal hned několik vedoucích pozic převážně v herní divizi společnosti. PlayStation vedl od roku 2014 do října 2019.

Čínský Tencent nepolevuje ve velkých investicích do asijských i západních společností. Nedávno získal 16 % ve FromSoftware, svůj vliv posiluje i například v Ubisoftu. Na začátku roku koupil autory King's Bounty a naposledy získal menšinový podíl ve studiu Triternion vyvíjející Mordhau.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama