Novinka Silicon City cílí na příznivce starých budovatelských strategií a tycoonů

Silicon City cílí na příznivce starých budovatelských strategií a tycoonů

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Titul připomínající kultovní SimCity 2000 si můžete vyzkoušet zdarma.

Reklama

Kdysi nesmírně populární žánr budovatelských strategií a tycoonů se v posledních letech dočkal možná až nečekané renesance. Fanoušci mohou sáhnout třeba po výborném Cities: Skylines nebo neméně povedeném Planet Coaster od studia Frontier.

Tituly od zavedených studií navíc doplňuje řada zajímavých menších počinů. Vypíchnout můžeme třeba české hry jako Mashinky a Nebuchadnezzar. Zmínku si rovněž zaslouží slovenský projekt Workers & Resources: Soviet Republic od týmu 3Division. Příznivci žánru si tak na nedostatek nových her nemohou příliš stěžovat.

Silnou sestavu výše zmíněných titulů navíc již brzy rozšíří další zástupce v podobě Silicon City. Autoři z nezávislého studia Polycorne Games už na první pohled vůbec neskrývají zjevnou inspiraci budovatelskými strategiemi z 90. let.

Pamětníci si jistě vzpomenou třeba na legendární SimCity 2000 od studia Maxis. Právě k němu bude mít Silicon City zřejmě nejblíže. Vývojáři se dle svých slov chtějí vrátit ke kořenům budovatelských strategií a nabídnout klasické mechaniky, se kterými se hráči poprvé seznámili dlouhé tři dekády nazpět.

Jednoznačný důraz na retro atmosféru nejvíce dokazuje hned trojice různě stylizovaných kamer, mezi kterými budete moci přepínat a navodit si dle vlastních preferencí atmosféru 80., 90. či nultých let.

Silicon City vychází v předběžném přístupu na Steamu 14. října. Bezplatnou demoverzi si ale můžete vyzkoušet již nyní.

Dáte této retro strategii šanci?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama