Six Ages: Ride Like the Wind
Novinka Six Ages: Ride Like the Wind

Six Ages: Ride Like the Wind

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Nově vydaná ručně kreslená tahová strategie s českými ilustracemi.

Reklama

V roce 1999 vyšla na počítače fantasy strategie King of Dragon Pass. O několik let později se dočkala převodu na mobily a naposledy byla vydána i na GOGu a Steamu (11,99 EUR). Hra byla umístěna do fantastického světa Glorantha publicisty a designéra Grega Stafforda, který je nejvíce známý z dvojice historických stolních fantasy RPG v knižní podobě RuneQuest a HeroQuest z počátku osmdesátých let minulého století.

A právě do stejného univerza Glorantha je vložena tahová fantasy strategie Six Ages: Ride Like the Wind. Tato hra již minulý rok vyšla nejprve na mobilní zařízení Apple (na Metacriticu má 91/100!), aby ve vylepšené podobě nyní dorazila i na počítače. Six Ages: Ride Like the Wind kombinuje virtuální gamebook s tahovou strategií, a to za doprovodu nádherných a ručně kreslených ilustrací a pozadí, na nichž se podílelo 13 umělců z celého světa. Jedním z nich byl i český ilustrátor Jan Pospíšil. Jeho tvorbu si můžete prohlédnout na DeviantArtu.

 

Six Ages: Ride Like the Wind

 

Six Ages: Ride Like the Wind je duchovním nástupcem King of Dragon Pass, přičemž v této novější hře se budete se svým malým klanem snažit přežít v nehostinném prostředí doby bronzové. Tvůrci z malého amerického studia A Sharp tvrdí, že Six Ages: Ride Like the Wind je jedinou hrou, která kombinuje prvky RPG, mytologie, přežití, gamebooku, strategie a řízení zdrojů.

Z toho plyne, že Six Ages: Ride Like the Wind je zčásti na textu založená hra, však tu má být skoro půl milionu slovíček a k tomu přes 400 interaktivních a ručně kreslených scén. Takže dobrá angličtina nutná. Systém hraní pak vychází ze starého předchůdce, takže i zde si nejprve vytvoříte svůj vlastní klan, abyste ho posléze řídili, těšili se z přízně bohů a vybudovali mu respekt a popularitu.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=oXl7zCaRI9M[/embed]

 

Na Steamu hra stojí 16,99 EUR (cca 440,-) a má výhradně kladné recenze, na GOGu je o fous (1 euro) levnější. Množství informací, obrázků a videí o Six Ages: Ride Like the Wind najdete na stránce výrobce.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama