Slay the Spire dostane deskovkovou podobu
Novinka Slay the Spire dostane deskovkovou podobu

Slay the Spire dostane deskovkovou podobu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Kampaň na Kickstarteru odstartuje na jaře.

Reklama

Když jsem pro tento článek hledal některé naše starší texty o karetní hře Slay the Spire, tak jsem se zděsil, jelikož jsme o této hře nikdy nepsali, což je neskutečná škoda.

Jedná se totiž o jednu z nejlepších her uplynulého období, která v sobě míchala karetní deckbuilding s roguelike elementy, což dávalo dohromady naprosto skvělý zážitek, jenž si oblíbilo mnoho hráčů, o čem svědčí i uživatelské recenze na Steamu, kde palec nahoru dává 97 % z nich.

Jak to u podobných her i velice často bývá, tak se za nějaký čas od jejich vydání dočkáme i deskovkové podoby. Své by o tom mohlo vyprávět This War of Mine. Výjimkou tedy nebude ani tento karetní skvost od Mega Crit Games.

Slay the Spire: The Board Game tak na jaře letošního roku spustí svou crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru.

Deskoherní podobu budou mít na starosti lidé z Contention Games (Imperium: The Contention), přičemž se bude jednat o titul pro jednoho až čtyři hráče, který by měl poměrně věrně přenést na stůl mechaniky z digitální podoby.

Jedna seance by měla zabrat zhruba 45 minut na hráče (tedy ve čtyřech se dočkáme čtyřnásobné herní doby?) a doporučený věk hry je 12+.

Slay the Spire dostane deskovkovou podobu

Možnost hraní v kooperaci až ve čtyřech hráčích následně nasvědčuje tomu, že bychom se mohli dočkat všech čtyřech herní tříd, jenž jsou aktuálně dostupné ve videoherní verzi. No a jelikož je Slay the Spire čistě singleplayerové dobrodružství, tak jsme rozhodně zvědaví na to, jak se autoři popasují se hraním ve více lidech.

Každopádně vydání hry následně můžeme očekávat zhruba rok po kampani, tedy v roce 2022, jak to u her z Kickstarteru bývá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama