Vivat Slovakia Novinka Slovenské „GTA“ s názvem Vivat Slovakia oficiálně představeno

Slovenské „GTA“ s názvem Vivat Slovakia oficiálně představeno

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

35
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra nabídne otevřený svět, příběh a zasazení do Bratislavy 90. let.

Reklama

Slovenští nezávislí vývojáři ze studia Team Vivat formou teaser traileru oficiálně představili hru Vivat Slovakia. Na první pohled velmi ambiciózní titul má nabídnout otevřený svět, který hráče vezme do Bratislavy 90. let 20. století. Z pohledu hratelnosti mají hrát důležitou roli přestřelky a jezdění v autech fiktivních značek jako Smola či DMW. Autoři však slibují i temný příběh, v němž se ujmete role utajeného policisty, který se snaží potírat rozmáhající se zločinecké skupiny a jejich napojení na vládní činitele.

Vývojáři se nijak netají inspirací reálnými kauzami a příběhy ze slovenského podsvětí. Zatímco žánrově titul zabředává do vod série Grand Theft Auto, tak po příběhové stránce můžeme spatřovat inspiraci značkou Mafia. Hlavní představitel má být ostatně jako součást krytí zaměstnán jako taxikář. Dále informace na oficiálních stránkách uvádí, že se hra pochlubí slovenským dabingem. V hlavní roli uslyšíme Mariána Labudu. O dabing vedlejších postav se postará například Lukáš Frlajs, Rasťa Piška nebo Milan Žitný.

Slovenské „GTA“ s názvem Vivat Slovakia oficiálně představeno

Jádro týmu Vivat tvoří autoři, kteří v roce 2019 vydali hru Vivat Sloboda. Ta hráče přenesla do podzimu roku 1989 a snažila se navodit atmosféru sametové revoluce. Tento starší projekt finančně podpořila Férová nadácia O2 Slovensko, ale z důvodu příliš krátkého času na vývoj, jenž reálně nepřesáhl tři měsíce, šlo v tomto případě spíše o krátké demo.

Nový projekt Vivat Slovakia má být podle tvrzení autorů výrazně propracovanějším a plnohodnotnějším titulem. Platformy ani orientační datum vydání zatím neznáme. Ambice a odvaha pustit se do tak náročného projektu vývojářům každopádně nechybí.

Další informace o hře i samotném týmu můžete načerpat na oficiálních stránkách projektu.

Jak se vám námět a rozpracovaná podoba hry Vivat Slovakia z přiložených informací, traileru a obrázků líbí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama