Snímání pohybu u The Last of Us: Part II je v plném proudu
Novinka Snímání pohybu u The Last of Us: Part II je v plném proudu

Snímání pohybu u The Last of Us: Part II je v plném proudu

Yurris CZ

Yurris CZ

12
Platformy PlayStation PlayStation 4

Hádat v jaké fázi je momentálně vývoj se stává čím dál více obtížnější.

Reklama

The Last of Us: Part II je už od svého překvapivého oznámení na PlayStation Experience 2016 bez pochyb dlouhodobě nejočekávanější exkluzivitou konzole od Sony. Přestože natěšenost alespoň trochu uhasil výborný restart série God of War, věrní fanoušci famózního prvního dílu netrpělivě vyhlíží jakoukoli, byť nepatrnou novinku o chystaném pokračování.

Kapka v moři informací se ovšem zjevila před pár dny, kdy dvě herečky zveřejnily prostřednictvím sociálních sítí (Instagram, Reddit) svou přítomnost v motion capture oblecích. MoCap (neboli zachycování/snímání pohybu) je proces, při kterém se pohyb skutečných osob, ale i předmětů přenáší přímo do hry. Výhodou je absence zdlouhavého animování každého pohybu, ale také celková věrnost a živost výsledných animací.

Dvěma zmiňovanými herečkami jsou Ashley Johnson a neméně známá Shannon Woodward. První jméno asi zná každý, kdo tento článek čte. Ashley totiž propůjčila svůj hlas tehdy čtrnáctileté Ellie ve strhujícím postapokalyptickém dobrodružství prvního dílu. Ashley můžete také znát z pláten kin, vystřihla si roli v Avengers nebo v Po čem ženy touží. Shannon zase poznávají fanoušci populárního seriálu Westworld, kde ztvárňuje Elsie Hughes. Jak si obě užívají celý proces snímání pohybu prezentují následující fotky.

Ashley samozřejmě i v sequelu bude hlasem statečné Ellie, teď už ovšem jako dospělé ženy. Ellie soudě podle prvního teaseru půjde tvrdě za pomstou. Role Shannon zatím známa bohužel není, můžeme tedy jen spekulovat, jestli se objeví na straně Světlonošů, Lovců nebo úplně v jiné roli.

V posledním článku jsem informoval o pocitech Troye Bakera (alias Joela) a Nolana Northa (známého především jako Nathan Drake ze série Uncharted). Tito dva pánové byli totiž přítomni u playtestu The Last of Us: Part II a hru popsali jako „úžasnou“. Lehce zaujatě jsem v tom viděl přechod do závěrečné části vývoje, přestože se playtest provádí hned v několika fázích celého vývoje. Každopádně kreativní ředitel Naughty Dog Neil Druckmann je známý svými vtípky a matením fanoušků. To by mohlo klidně znamenat, že výše ukázané fotky mohou být třeba i několik měsíců staré nebo většina potřebného materiálu už může být zpracovaná a aplikovaná ve hře. Nevím. Faktem však zůstává, že na očekávané E3 konající se v červnu slíbil Neil dovézt gameplay záběry společně s dalšími podrobnostmi. Dozvíme se také datum vydání?

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama