Solasta: Crown of the Magister - RPG věrné pravidlům D&D
Novinka Solasta: Crown of the Magister - RPG věrné pravidlům D&D

Solasta: Crown of the Magister - RPG věrné pravidlům D&D

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Apple Mac

Vy děláte rozhodnutí, zatímco kostky určují váš osud.

Reklama

Tactical Adventures je tým složený z nadšenců do stolní verze legendární hry na hrdiny Dungeons & Dragons, kteří chtějí zážitek z jednotlivých sezení věrně přenést do videoherní podoby. Proto se domluvili se společností Wizards of the Coast, která jim svěřila licenci na tento svět, včetně jeho mechanik.

Díky tomu tak mohlo začít vznikat digitální RPG Solasta: Crown of the Magister, které zůstává věrné svému vzoru, kdy si budete házet na iniciativu, poctivě se starat o svou postavu a samozřejmě jednou za čas udělíte kritické poškození hozením čísla 20.

Ve hře pak budete ovládat skupinku čtyřech hrdinů, které si vytvoříte naprosto od základů, kdy jim tak můžete vnuknout vlastní charakter, schopnosti či zaměření.

Během soubojů pak budete muset využívat veškerých dostupných prostředků, kterých vždy naleznete požehnaně, jelikož jednotlivá bojiště jsou velice členitá, kdy se počítá hned s několika promněnnými, jako jsou chatrné zdi či velikost jednotlivých postav.

Dočkáme se ale i propracovaného příběhu, ve kterém bude záležet na vašich rozhodnutích, kdy každé z nich bude mít své následky, ovlivňující jeho vývoj.

Datum vydání hry prozatím nebylo oznámeno. Těšit se mohou majitelé PC a strojů s operačním systémem macOS.

Obě videa pochází z YouTube kanálu serveru IGN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama