Sony Interactive Entertainment propustí 900 zaměstnanců
Novinka Sony Interactive Entertainment propustí 900 zaměstnanců

Sony Interactive Entertainment propustí 900 zaměstnanců

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Jedno z first party studií dokonce končí úplně.

Reklama

V uplynulých týdnech a měsících jsme vás pravidelně informovali o rozsáhlém propouštěním napříč herním průmyslem. Například včera jsme se dozvěděli o problémech studia Supermassive Games, které přijde o 30 % zaměstnanců. Nyní se do početného zástupu herních společností, které k tomuto kroku přistoupily, zařazuje také herní divize společnosti Sony. Její končící šéf Jim Ryan v tiskové zprávě na oficiálních stránkách oznámil, že divize Sony Interactive Entertainment odhadem propustí 900 zaměstnanců, což činí celkem 8 % z jejich dosavadního počtu.

Tento krok se dotkne first party studií PlayStationu napříč všemi regiony. O dopadech na jednotlivá studia informoval šéf PlayStation Studios Hermen Hulst. Ten prozradil, že kromě podpůrných a technologických týmů propouštění postihne také přední vývojářské týmy v podobě studií Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games a Firesprite.

Na nejhorší scénář se poté musí připravit vývojáři z London Studio, které bude uzavřeno kompletně. Tento britský tým fungoval od roku 2002 a v posledních letech se soustředil především na VR tituly pro headsety PlayStation VR a PlayStation VR2. Posledním větším titulem byla v roce 2019 vydaná střílečka Blood & Truth.

Sony Interactive Entertainment propustí 900 zaměstnanců
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama