Sony již prodalo přes 110 mil. konzole PS4
Novinka Sony již prodalo přes 110 mil. konzole PS4

Sony již prodalo přes 110 mil. konzole PS4

Johny

Johny

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Jak si vedla konzole PlayStation 4 za fiskální rok 2019?

Reklama

Společnost Sony vydala finanční výsledky za celý fiskální rok, ve kterém se pochlubila prodeji konzole PlayStation 4, počtem uživatelů vlastnících předplatnou službu PlayStation Plus a dozvěděli jsme se i mnoho dalších zajímavých informací.

Jak je již zmíněno v nadpisu, do 31. března 2020 Sony celkově prodalo 110,4 miliónů kusů konzole PlayStation 4 po celém světě. Za celý poslední fiskální rok se prodalo 13,6 miliónů kusů.

Abyste si lépe představili situaci v porovnání s předchozími lety využijeme grafy, které zveřejnil na svém Twitteru videoherní analytik Daniel Ahmad.

Ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2019 (leden 2020 - březen 2020) byly zaznamenány dosud nejnižší prodeje konzole PlayStation 4.

Oproti předchozímu roku také klesly prodeje her, ale o "pouhých" 12,6 miliónů. Z 257,6 miliónů na 245 miliónů.

Digitální verze her jsou ale populárnější a populárnější. Prodané hry za celý rok byly z 51% v digitální verzi. V posledním čtvrtletí bylo zaznamenáno až 66%. Se řádícím koronavirem bude toto číslo v novém čtvrtletí nejpravděpodobněji ještě větší.

Předplatné služby hráli v této generaci konzolí velkou roli. PlayStation Plus si v březnu platilo celkově 41,5 miliónů uživatelů. Sony se samozřejmě bude snažit přesunout celou tuto uživatelskou základnu na novou konzoli PlayStation 5 při jejím vydání.

Sony se také zmínilo o hrách, které ve fiskálním roce 18/19 překonaly veškerá očekávání. God of War, Spider-Man a Fortnite. Těm se ale prý vůbec nevyrovnaly hry vydané za roky 19/20 - Days Gone a Death Stranding.

Hráči také v březnu tráví 1,5 krát více času hraním, než o Vánočních svátcích. Ovlivněno samozřejmě virem COVID-19.

O nové konzoli PlayStation 5 se ve zprávě Sony moc nezmínilo. Ani očekávání pro fiskální rok 2020 nebyly, tak jak to normálně bývá v těchto zprávách či konferencích, stanoveny. Firma asi opravdu nechce s ohledem na aktuální situaci nic slibovat, protože se kdykoliv může něco změnit. Společnost pouze ujistila, že se nové konzole dočkáme o svátcích 2020, tedy někdy mezi říjnem a prosincem.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama