Sony koupilo studio Bluepoint Games
Shadow of the Colossus Novinka Sony koupilo studio Bluepoint Games

Sony koupilo studio Bluepoint Games

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Autoři známých remaků budou pracovat na vlastní originální hře.

Reklama

O tom, že by mohlo Sony koupit studio Bluepoint Games, se dlouhou dobu spekulovalo. Různé úniky a zákulisní informace se nyní potvrzují. Akvizice byla oficiálně oznámena na PlayStation blogu.

Sony tak získává autory, kteří jsou známí především remaky starších klasik. Z poslední doby to jsou předělávky her Demon's Souls a Shadow of the Colossus. Zapomínat bychom však neměli ani na kolekci remasterů Uncharted: The Nathan Drake Collection z roku 2015.

Americké studio Bluepoint Games se sídlem v texaském Austinu se Sony dlouhou dobu úzce spolupracovalo, takže dává akvizice z obou stran smysl.

„Jsme nadšení, že jsme se oficiálně připojili k PlayStation Studios,“ začíná krátké vyjádření prezident Bluepoint Games Marco Thrush.

Ten dále uvádí, že ve studiu aktuálně pracuje 70 lidí. Ačkoli se má tým postupně dále rozrůstat, má být i nadále zachována snaha o posouvání hranic a vytváření her té nejvyšší možné kvality.

„To, že jsme se stali součástí PlayStation Studios, umožňuje našemu týmu ještě více zvýšit laťku kvality a vytvářet ještě působivější zážitky pro komunitu PlayStationu,“ dodává Thrush závěrem.

Aby toho nebylo málo, tak jsme kromě samotného oznámení o akvizici dostali rovněž překvapivé vodítko o možném budoucím titulu od Bluepoint Games. Marco Thrush v dalším krátkém vyjádření zmínil, že jejich dalším počinem bude první originální hra studia.

Nemělo by se tedy jednak o remake či remaster některé starší hry. V úvahu tak připadá vlastní nová IP nebo od základů vytvořené plnohodnotné pokračování již existující značky.

Sony koupilo studio Bluepoint Games
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama