Sony plánuje více her na PC, počínaje Days Gone na jaře
Days Gone Novinka Sony plánuje více her na PC, počínaje Days Gone na jaře

Sony plánuje více her na PC, počínaje Days Gone na jaře

Martin Pritula

Martin Pritula

57
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Vydáním PC verze Horizon Zero Dawn podpora této platformy nekončí.

Reklama

Po vypuštění Horizon Zero Dawn na PC se dozvídáme, že šlo jen o takový začátek a Sony plánuje své pokrytí PC platformy rozšiřovat. CEO PlayStationu Jim Ryan dnes v rozhovoru pro magazín GQ oznámil, že dalším titulem, který na PC platformu zamíří bude open world akční adventura Days Gone, jejíž vydání se plánuje již na jaro letošního roku.

Z rozhovoru:

Vydávání PlayStation titulů na PC bylo něco, čemu se Sony PlayStation dlouho vyhýbala. Nyní se ale zdá, že v tom plánujete pokračovat. Co se změnilo?

Myslím, že se pár věcí změnilo. Nyní se ocitáme, počátkem roku 2021, s našimi vývojovými studii a hrami v lepší kondici, než kdy dříve. Zejména ve druhé polovině cyklu PS4 naše studia vytvořila několik úžasných a skvělých her. Je tu příležitost nabídnout tyto skvělé hry širšímu publiku a reflektovat ekonomiku vývoje her, která není vždy přímočará. Náklady na výrobu her rostou s každým cyklem, protože se zlepšila kvalita IP. Také je nyní jednodušší hru mimo konzole vydat. Je to tedy pro nás docela jasné rozhodnutí.

Toto navazuje na vydání Horizon Zero Dawn na PC v srpnu loňského roku. Jak jste s ním byli spokojeni?

Vydání HZD jsme hodnotili dvěma způsoby. Zaprvé, z hlediska přímého úspěchu činnosti publikování hry – hráčům na PC se líbila a koupili si ji. Podívali jsme se na to také optikou toho, co si o tom myslela komunita PlayStationu. K žádné silně nežádoucí reakci nedošlo. Budeme tedy tímto směrem pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama