Novinka Sony představila novou verzi konzole PlayStation 5

Sony představila novou verzi konzole PlayStation 5

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

36
Platformy PlayStation PlayStation 5

Očekávaná „Slim“ varianta je na světě.

Reklama

Společnost Sony dnes oficiálně odhalila novou verzi konzole PlayStation 5, o které se již delší dobu spekulovalo. Konkrétně došlo k odhalení kompaktnější „Slim“ verze, která nahradí stávající modely a bude k dispozici ve dvou verzích.

První bude obsahovat odnímatelnou Ultra HD Blu-ray mechaniku a 1TB SSD disk. Druhá varianta bude o něco levnější a v základu mechaniku nenabídne. Díky odnímatelnému formátu ji však bude možné dokoupit za 120 eur. Oba nové modely mají být oproti svým předchůdcům o zhruba 30 % menší a v závislosti na variantě o 18 až 24 % lehčí.

Z pohledu příslušenství prošel změnou rovněž stojánek, který umožňuje vertikální umístění konzole. Ten ale překvapivě nebude součást balení nových verzí a budete si ho muset v případě zájmu samostatně zakoupit za 30 eur. Základní balení konzole nabídne pouze jednoduchou podložku, která umožní položit konzoli v horizontální poloze.

Nové varianty PlayStationu 5 se začnou v USA prodávat již v listopadu. Další trhy mají dle zástupců Sony následovat v dalších měsících. Cena varianty s mechanikou byla stanovena na 550 eur. Levnější verze bez mechaniky bude stát 450 eur. Z pohledu výkonnostních parametrů k žádným změnám nedošlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama