Sony přijalo nabídku Microsoftu, Call of Duty bude vycházet na PlayStation
Call of Duty Novinka Sony přijalo nabídku Microsoftu, Call of Duty bude vycházet na PlayStation

Sony přijalo nabídku Microsoftu, Call of Duty bude vycházet na PlayStation

Filip Svoboda

Filip Svoboda

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Původně o dohodě odmítlo jednat.

Reklama

Aktualizace:

Microsoft potvrdil, že současná dohoda je na deset let a týká se výhradně série Call of Duty. Původní nabídka do roku 2027 se vztahovala na existující konzolové značky od Activisionu.

Původní zpráva:

Sony přijalo nabídku Microsoftu týkající se vydávání série Call of Duty na PlayStation. Původně o dohodě zcela odmítlo jednat, ale teď ho k podpisu přimělo blížící se uzavření nákupu Activision Blizzardu ze strany Microsoftu.

„Těšíme se na budoucnost, ve které budou mít hráči po celém světě větší výběr pro hraní svých oblíbených her,“ napsal k oznámení Phil Spencer, šéf Xboxu.

Potenciální exkluzivita Call of Duty byla jednou z obav amerických regulátorů a údajně také Jima Ryana, šéfa PlayStationu, při snahách o zablokování akvizice. Původní nabídku na Call of Duty do roku 2027 označil za v mnoha ohledech neadekvátní, ani pozdější snaha Microsoftu uzavřít smlouvu na deset let se u něj nesetkala s pochopením.

V tuto chvíli není zřejmé, zda jde právě o desetiletou dohodu, která byla v poslední době nejčastěji skloňována. Podobně se Microsoft zavázal ke spolupráci s některými poskytovateli cloudových služeb, aby vyvrátil obavy na poli streamování her.

Představitelé Sony se nestaví pozitivně ani k variantě, že by poskytovali Call of Duty ve své předplatitelské službě PlayStation Plus současně se zařazením her do Game Passu. To se v případě nově vycházejících her stane nejdříve v roce 2025, kdy vyprší marketingová dohoda mezi Sony a Activisionem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama