Sony ruší ocenění na Playstationu 5, používalo je málo lidí
Novinka Sony ruší ocenění na Playstationu 5, používalo je málo lidí

Sony ruší ocenění na Playstationu 5, používalo je málo lidí

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Odznáčkem proti toxicitě.

Reklama

Šlo o jednu z nových funkcí na nové generaci Playstationu: ocenění, anglicky Accolades. Týkala se online her, kde jednotliví hráči mohli ocenit ostatní "odznáčkem" za to, že jim například poradili nebo se chovali slušně. Od podzimu ale Sony funkci ruší.

Firma to oznámila na svém blogu. Cílem funkce mělo být zlepšení prostředí v online hrách, protože by hráče motivovala získat dobré hodnocení, a tudíž by se nechovali vulgárně nebo nevhodně. Tedy tak to alespoň bylo na papíře. Realita byla jiná.

"Množství použití této funkce nenaplnilo naše očekávání, a proto přesměrováváme své úsilí. Vyzýváme však (hráčskou) komunitu, aby si dál posílala pozitivní vzkazy," stojí v oficiálním prohlášení. Kdy přesně na podzim funkce zmizí, není jasné.

Sony ruší ocenění na Playstationu 5, používalo je málo lidí

Ocenění bylo anonymní a nešlo jej posílat svým přátelům. Udělit šlo také jen jedno za zápas. To vše mělo podpořit lepší atmosféru v online hrách. Konkrétně šlo o "odznáčky" Nápomocný, Srdečný, Dobrý parťák a Vedoucí. Funkce ale nebyla u všech online titulů a kromě samotného "odznáčku" hráč nic dalšího nezískal.

Minulý týden Sony naopak oznámila několik novinek. Je mezi nimi podpora rozlišení 1440p a taky seznamy, které mají pomoci s lepším organizováním her v knihovně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama