Sony se již plně soustředí na PlayStation 5
Novinka Sony se již plně soustředí na PlayStation 5

Sony se již plně soustředí na PlayStation 5

Jan Tomanek

Jan Tomanek

13

Přesouvá zde vývoj hlavních studií.

Reklama

Sony nejspíš přesouvá své hlavní vývojářské týmy na práci pro tituly na PlayStation 5. Oznámení titulů však nečekejme v blízké době. Průmyslový analytik Daniel Ahmad, kterému se již dříve povedlo předvídat v herním průmyslu, si vzal do hledáčku příští generaci PlayStationu. „Obecně, se většina práce u Sony nyní točí okolo PlayStationu 5. Na hlubší diskuze o příští generaci je stále brzo, ale umím si představit, že první střípky informací budou pocházet z GDC. Dev kity PlayStationu 5 jsou již u vývojářů a slyšel jsem o nich mnoho pozitivních zpráv.“

Že je nová konzole prakticky za dveřmi není žádným tajemstvím a vydavatelé z třetích stran jako například, Square Enix, Bethesda nebo Activision již naplno pracují na hrách pro příští generaci. Dalším faktem je, že 18 % vývojářů aktivně pracuje na titulech pro následující generaci a nebude překvapením, že Sony toho bude součástí.

Vypadá to, že letos se mnoho nových informací nedozvíme. Ahmad předpokládá, že rok 2019 bude dalším úspěšným rokem pro PlayStation 4. Sony má navíc ještě několik neoznámených titulů, které stále počítají se stávající generací. Nicméně někteří očekávají že konkurenční Microsoft přijde s odhalením ještě letos, a to hned se dvěma novými Xboxy. Na trh by teoreticky měli přijít příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama