Novinka Sony spouští streamování PS5 her z cloudu

Sony spouští streamování PS5 her z cloudu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Služba bude dostupná pro předplatitele nejdražší verze PS Plus.

Reklama

Společnost Sony dnes na oficiálním PlayStation blogu představila novou funkci pro předplatitele služby PlayStation Plus Premium. Konkrétně se jedná o možnost streamovat z cloudu aktuální PS5 hry, o čemž se již delší dobu mluvilo. Katalog her, které bude možné hrát přes cloud, má dle Sony do budoucna zahrnovat stovky titulů.

V den spuštění této novinky budou dostupné hry jako Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 či Saints Row IV, které jsou k dispozici v rámci PS Plus knihovny. Chybět nebudou ani trialy vybraných titulů jako Hogwarts Legacy, The Witcher 3: Wild Hunt nebo The Calisto Protocol. Přes cloud ale budete moci hrát také tituly z vlastní knihovny, mezi které se zpočátku zařadí hry Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys či Fortnite.

Z pohledu kvality Sony slibuje podporu až 4K rozlišení, 5.1 i 7.1 zvuku včetně technologie Tempest 3D, využití všech funkcí ovladače DualSense i možnost dokupovat rozšíření a herní předměty nebo pořizovat vlastní screenshoty a videa. V České republice a na Slovensku bude hraní přes cloud pro předplatitele PS Plus Premium k dispozici od 23. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama