Sony testuje streamování PS5 her z cloudu
Novinka Sony testuje streamování PS5 her z cloudu

Sony testuje streamování PS5 her z cloudu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

K dispozici by mohlo být již brzy.

Reklama

Společnost Sony aktuálně v rámci betaverze testuje funkci, která umožní streamování vybraných PS5 her z cloudu. O přípravách této možnosti již v lednu letošního roku informoval insider Tom Henderson. V současnosti se množí případy hráčů, kteří dostali do probíhajícího testování přístup.

Například uživatel s přezdívkou ArashiGames popsal, že si může před spuštěním hry z cloudu zvolit požadované rozlišení. Na výběr jsou hodnoty 720p, 1080, 1440p a 2160p. Pokud se tento výběr promítne i do plné verze, tak by to znamenalo, že bude možné streamované tituly hrát až v rozlišení 4K.

Zmíněný uživatel si vyzkoušel God of War Ragnarök a dle jeho slov v rozlišení 2160p běželo bez problémů. Aktuálně informace naznačují, že by rozšířené streamování mohlo být přidáno již nadcházející verzi firmwaru pro PlayStation 5. Funkce bude exkluzivně dostupná pro předplatitele služby PlayStation Plus Premium, která tím získala na větší atraktivitě. Až dosud mohou hráči z cloudu hrát pouze některé starší tituly z minulých konzolových generací.

Sony testuje streamování PS5 her z cloudu
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama