Sony tvrdí, že úložný prostor u PlayStation 5 je dostačující
Novinka Sony tvrdí, že úložný prostor u PlayStation 5 je dostačující

Sony tvrdí, že úložný prostor u PlayStation 5 je dostačující

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

36
Platformy PlayStation PlayStation 5

Omezený prostor by pro hráče neměl být problém.

Reklama

Zatímco někteří šťastlivci v zahraničí se už můžou novým PlayStationem 5 pochlubit, u nás v Česku si budeme muset ještě chvíli počkat. Už při oznámení technických specifikací ale někteří hráči a fanoušci kritizovali a poukazovali na skutečnost, že volný úložný prostor na PlayStationu 5 bude mít velikost něco přes 665 GB.

Ačkoliv se může tento prostor zdát dostačující a vlastníci PlayStationu 4 budou mít možnost rozehrát hry z této generace pomocí externích pevných disků, musíme vzít v potaz, jaké velikosti budou dosahovat budoucí tituly. Třeba takové Call of Duty: Black Ops Cold War pojme 150 GB. Pokud takových podobně velkých her budete chtít mít na svém zařízení více, nepochybně se vám SSD disk velmi rychle zaplní.

Společnost Sony si nicméně myslí, že úložný prostor je dostačující. V rozhovoru pro magazín The Telepraph uvedl šéf PlayStationu Jim Ryan, že omezený prostor by pro hráče neměl představovat problém. "Určitě budeme sledovat co se stane, až lidé rozbalí své konzole PlayStation 5 a začnou je používat. Myslíme si ale, že bude všechno v pořádku. Jsme schopní monitorovat z blízka využití pevného disku na systému PlayStation 4 a vše, co jsme viděli, naznačuje, že bychom měli být v pořádku," sdělil Ryan.

Hráčskou komunitu i nadále tvoří z velké části příležitostní hráči, čehož si je pravděpodobně vědoma i společnost Sony, tudíž pokládá 665 GB za dostatečné úložiště pro start konzole PlayStation 5. Nemožným scénářem také může být situace, kdy Sony přijde s nějakým oficiálním diskem určenému k rozšíření úložiště konzole pro PlayStation 5 hry

Konzole PlayStation 5 vychází v ČR 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama