Souboj konzolí
Blogy čtenářů Článek Souboj konzolí

Souboj konzolí

Playstation 3 je konzole od společnosti Sony. Na PS3 je několik velkých výhod od jiných konzolí. Ta první je Playstation Network, které nabízí mnoho…

Reklama

Playstation 3

Playstation 3 je konzole od společnosti Sony. Na PS3 je několik velkých výhod od jiných konzolí. Ta první je Playstation Network, které nabízí mnoho funkcí zdarma narozdíl od Xbox Live. PS Network můžete využit na hraní her přes internet nebo třeba na stahování demo verzí. Další výhodou je Blu-Ray - to znamená že můžete hrát hry ve full hd a dívat se na filmy na Blu-Ray Discích. Ohledně Grafiky u hre se PS3 a X360 nedají moc srovnávat, každá hra má lepší grafiku u jiné konzole, ale například Mafie 2, ta musel hráče PS3 hodně zklamat. Co se týče výběru her, tak já mezi ty nejlepší na PS3 řádím Grand Turismo, Uncharted, Killzone nebo God of War. Mezi nevýhody PS3 platí nemožnost stahování her z internetu, takže si za hry musíte platit a to vyšší cenou než u jiných konzolí. Poslední nevýhodou je cena PS3, která se nyní pohybuje kolem 8500. Pokud si však chcete užít PS3 naplno, tak si můžete kupte PS Move, který je určitě dobrým projektem, ale jsou to zase další penízky navíc a už jste na 10000 korunách (pokud si tedy koupíte PS3 s PS Move v jednom balení, tak to samozřejmně vyjde levněji).

 

Blu-Ray

Playstation Network

Playstation Move

Hry

Nelze stahovat hry

Cena

 

Xbox 360

Xbox 360 je konzole od společnosti Microsoft. Výhod Xbox 360 je určitě dost, jako například stahování her z internetu. Další výhoda oproti PS3 je třeba cena konzole, ta se pohybuje kolem 6500 korun a ceny her ty jsou na X360 taky o takových 200 korun levnější. Design konzole je podle mě další výhodou, i když jsou obě dvě konzole pěkné, X360 se mi líbí víc. S grafikou u her je to těžko srovnávatelné. Mezi další hlavní výhodou je Kinect, velice nadějný a revoluční systém ovládání bez ovladače. Mezi nejlepší tituly X360 patří Halo, Alan Wake, Gears of War nebo třeba Forza Motorsport. Teď k nevýhodám konzole, těch je taky dost. Za prvé je to Xbox live, který si buď můžete vytvořit ve verzi Silver, která je zdarma, tím však přijdete o spoustu zábavy s multiplayer, pokud chcete multiplayer musíte si pořídit Xbox Live Gold, ten je placený. Další nevýhodou je chybějící Blu-Ray mechanika, kterou nepřidaly ani do nejnovější verze.

 

Kinect

Hry

Design

Cena

Placený multiplayer (Xbox Live Gold)

Chybí Blu-Ray mechanika

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama