Souhrn recenzí hry Final Fantasy XVI
Final Fantasy XVI Novinka Souhrn recenzí hry Final Fantasy XVI

Souhrn recenzí hry Final Fantasy XVI

Martin Pritula

Martin Pritula

6
Platformy PlayStation PlayStation 5

Jaké známky si nový díl oblíbené série odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Již zítra vychází (prozatím) exkluzivně na PlayStation 5 dlouho očekávaná Final Fantasy XVI od vývojářů z divize Creative Business Unit III patřící vydavatelství Square Enix.

Jaké známky si novinka odnáší od zahraničních recenzentů? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry Final Fantasy XVI

GamingBolt

Final Fantasy 16 je neskutečná jízda a bezpochyby jedna z nejlepších her, které kdy byly vytvořeny.

100 %

GamingTrend

Final Fantasy XVI nabízí vynikající akční souboje a spletitý příběh, přičemž obojí má neuvěřitelnou hloubku. Hra spojuje hratelnost, příběh, zvuky a hudbu do jednoho celku, který je neoddělitelně provázán. Nastavuje nový standard pro akční RPG a je dost možná vrcholem celé série.

100 %

God is a Geek

Final Fantasy XVI nastavuje novou laťku mezi akčními RPG hrami, nabízí bohatý a fascinující příběh a vrstevnatý a zábavný bojový systém.

100 %

Screen Rant

V žádném případě není dokonalá, ale je stejně okouzlující jako její postavy a svět. Díky neuvěřitelné hudbě, strhujícímu příběhu a excentrickému a nabitému hernímu zpracování je Final Fantasy 16 jednoduše řečeno moderním mistrovským dílem.

100 %

CGMagazine

Final Fantasy XVI spojuje nejlepší náměty série s moderním pojetím soubojů a vytváří srdceryvný, generaci definující příběh o pomstě, osudu a svobodě.

100 %

Dexerto

Final Fantasy XVI je hra s postavami, do kterých je snadné se vžít, s příběhem, který splňuje sliby o neskutečném rozsahu, a s jedním z nejlepších akčních bojových systémů, které kdy byly přeneseny na disk.

100 %

Worth Playing

Final Fantasy XVI není v žádném případě dokonalá hra, ale je výjimečně dobrá. Poutavý děj, krásná vizuální stránka a příjemná hratelnost dohromady vytvářejí něco, co působí výjimečně. Občas je hra na svůj vlastní prospěch trochu zdlouhavá a soubojový systém se rozjíždí pomalu. Z Final Fantasy XV jsem odcházel zklamaný z toho, jak mi připadala nedokončená, ale Final Fantasy XVI je v dnešní době opravdovou raritou: plně dokončená hra, která je uspokojivá od začátku do konce.

93 %

Hobby Consolas

Stejně jako Fénix i Final Fantasy XVI vstává z popela a znovu se dostává na trůn mezi nejlepší RPG hry. Je to hra, z níž vyzařuje jistota a neochvějnost, pokud jde o provedení všeho, co jsme v sáze neviděli už léta.

92 %

Gfinity

Díky silným postavám, poutavému příběhu a nejlepším soubojům v sérii je Final Fantasy 16 skvělým pokračováním série, která se navíc bude už jen zlepšovat.

90 %

Wccftech

Clive Rosfield a Torgal patří k nejlepším akčním postavám a jejich 70hodinové epické dobrodružství napříč Valistheou se navždy zapíše do paměti všech fanoušků.

90 %

Inverse

Nejnovější díl desetileté série společnosti Square Enix vás okamžitě chytne a už nepustí. Scenérie jsou vždy úchvatné a soubojový systém je fantastický - ať už bojujete s protivníky v rámci vedlejšího úkolu, nebo se snažíte vyřídit samotného Titána.

90 %

Destructoid

Je těžké hodnotit Final Fantasy na pozadí krystalického odkazu jejích předchůdců. Final Fantasy XVI však sebevědomě vykročila na nové území a ani při tom neklopýtla.

90 %

GamePro

Final Fantasy 16 se díky svému bojovému systému podařilo mimořádně úspěšně modernizovat hratelnost, ale příběh má své slabiny.

84 %

Guardian

Final Fantasy XVI je nejvelkolepějším dílem série, a to v dobrém i zlém. Square Enix však vzal v potaz spoustu kritiky směřující na předchozí hry a souboje nabízejí větší volnost, postavy jsou propracovanější a díky detailnímu budování světa máte konečně zase pocit, že existuje svět, který potřebuje zachránit.

80 %

Shacknews

Final Fantasy 16 je rozsáhlá hra, která v mnoha ohledech působí jako odpověď na roky bez opravdového úspěchu.

80 %

RPG Site

Ne všechno se podaří ideálně, ale na tuto cestu jen tak nezapomenu. FF16 dokázala vyniknout v mnoha z nejdůležitějších aspektů toho, co pro mě videohry znamenají - a díky tomu jsem si ji i přes její nedostatky a slabosti nemohl nezamilovat.

80 %

VideoGamer

Final Fantasy 16 je bohatá, vizuálně úchvatná podívaná s poutavými scenériemi, která je oslabena přeplácaným příběhem a nevýraznými souboji.

70 %

Eurogamer

Chytrý soubojový systém, který se propadá pod tíhou těžkopádně pojaté pseudostředověké telenovely s jedněmi z nejvelkolepějších bossů a nejnudnějších vedlejších úkolů v historii FF.

60 %

Naše dojmy z hraní plné verze hry si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama