Souhrn recenzí hry Resident Evil 4: Remake
Resident Evil 4 Remake Novinka Souhrn recenzí hry Resident Evil 4: Remake

Souhrn recenzí hry Resident Evil 4: Remake

Martin Pritula

Martin Pritula

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4

Jaké známky si nejočekávanější hra prvního čtvrtletí odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Resident Evil 4 je i po letech jedním z neoblíbenějších titulů série a vývojáři z Capcomu se jej rozhodli ještě vylepšit za pomocí skvěle vypadajícího remaku, který již příští pátek zamíří na platformy PC, PS4, PS5 a Xbox Series.

Jaké známky si remake odnáší od zahraničních recenzentů? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry Resident Evil 4: Remake

Gfinity

Remake hry Resident Evil 4 vdechuje oblíbené hře nový život a přináší dokonalé vylepšení hratelnosti, příběhu i vizuálního zpracování.

100 %

Dexerto

Remake hry Resident Evil 4 je přesně takový, jaký jsme si přáli, a dokazuje, že je možné vylepšit i hru, kterou mnozí fanoušci považovali za dokonalou.

100 %

Easy Allies

Resident Evil 4 se více než vyrovná odkazu původní hry, která vyšla před téměř dvaceti lety. Souboje jsou výrazně vylepšené díky plynulejšímu ovládání, hrozivějšímu chování nepřátel a především díky nové mechanice nožů. Lovení pokladů bylo nově vyváženo, aby vynikla obtížná rozhodnutí týkající se hospodaření se zdroji. Nepovinné vedlejší úkoly motivují k poměru rizika a odměny, zatímco některé souboje s bossy byly výrazně vylepšeny. Capcom pokračuje ve své vítězné sérii s absolutní mistrovskou třídou survival hororu.

100 %.

GamingBolt

Remake hry Resident Evil 4 je naprosto dokonalý.

100 %

IGN

Remake Resident Evil 4 je nejnapínavějším dobrodružstvím série, které bylo přepracováno, vylepšeno a naplno využilo svůj obrovský potenciál.

100 %

Shacknews

Remake hry Resident Evil 4 vylepšuje mistrovské dílo takovým způsobem, že se k originálu budete vracet jen těžko. Dost možná se jedná o nejdokonalejší hororovou akční hru, jakou jsem kdy hrál.

100 %

VGC

Resident Evil 4 je důkladným vylepšením jedné z nejpoutavějších akčních her, které kdy byly vytvořeny. Základní prvky, které z původní hry udělaly tak neodolatelný hit, zůstaly zachovány a připomínají nám, že největší výzvou je vědět, které věci upravit a které ponechat stejné.

100 %

GameSpot

Zvyšuje laťku pro dobrý remake a zároveň zachovává odkaz Resident Evil 4 jako žánrově definující zážitek a jednu z nejlepších her všech dob.

100 %

Atomix

Capcom to opět dokázal. Poté, co nás potěšili způsobem, jakým zpracovali remaky her Resident Evil 2 a 3, se jim podařilo učinit zadost legendě, kterou Resident Evil 4 představuje, což byla nepochybně mnohem větší výzva, vezmeme-li v úvahu, že se jedná o celkově modernější hru.

95 %

Gaming Nexus

Společnost Capcom pokračuje ve vývoji série Resident Evil a vydává dokonalý remake hry Resident Evil 4. Jen málo slov dokáže popsat, kolik lásky bylo vloženo do tohoto skvěle zpracovaného survival hororu, který i nadále obstojí ve zkoušce času jako mistrovské dílo.

95 %

PC Games

Díky skvělému vzhledu, novým funkcím a vylepšené hratelnosti vytvořil Capcom zásadní titul hodný současné generace her.

90 %

Twinfinite

Resident Evil 4 Remake je dalším důkazem toho, že Capcom přesně ví, proč byly tyto hry tak oblíbené, a dlouholetí fanoušci si v této skvělé předělávce klasiky z roku 2005 najdou spoustu věcí, které si zamilují.

90 %

GameWatcher

Ačkoli je Resident Evil 4 vynikající remake, stále zůstává ve stínu toho, co dělalo původní hru tak důležitou. Systém parry však vyniká jako nejvítanější změna do značné míry známého postupu. V jádru hra zůstává stejně ohromující podívanou akčního hororu, jakou byla vždy, ale zřejmě je ještě intenzivnější.

85 %

DualShorkers

Remake hry Resident Evil 4 si klade odvážnou otázku, zda lze zdokonalit to, co už mnozí považují za dokonalé. Ačkoli je nejnovější remake od Capcomu poměrně kompetentní v základních věcech, bylo do něj vloženo ze všech remaků nejméně kreativity a tak si po dohrání budete přát, aby hra byla ještě o mnoho lepší.

70 %

Siliconera

Ve snaze o převedení Resident Evilu 4 do modernějšího pojetí vývojáři zapomněli na to, co dělalo původní hru tak skvělou.

70 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama