Souhrn recenzí hry Returnal
Returnal Novinka Souhrn recenzí hry Returnal

Souhrn recenzí hry Returnal

Martin Pritula

Martin Pritula

14
Platformy PlayStation PlayStation 5

Co na ambiciózní roguelite titul říkají zahraniční recenzenti?

Reklama

Již dnes jsme vám přinesli obsáhlou recenzi roguelite titulu Returnal od finského studia Housemarque, ve které jsme hře udělili úctyhodných 9/10. Kromě toho jsme navíc vydali i tipy pro hraní, které by nejen díky vysoké obtížnosti mohly přijít vhod.

Souhrn recenzí hry Returnal

Níže pak již tradičně naleznete souhrn recenzí ze zahraničí.

Souhrn recenzí hry Returnal

PlayStation LifeStyle

Returnal je klíčovým titulem pro Playstation 5 nyní a bude jím po celou dobu její existence. Housemarque vzali roguelite formuli a přenesli ji do AAA zážitku způsobem, který ačkoli je zcela unikátní, stále působí jaksi povědomě. Returnal je vtahující zážitek po stránce výpravy, hratelnosti a také průzkumu, který hráče nepřestane překvapovat. Dále využívá technologie nové konzole způsoby, ke kterým si ostatní vývojáři teprve začínají hledat cestu. Returnal zkrátka působí jako jeden z prvních skutečně next-gen titulů. A tak jako předchozí tituly od Housemarque, i tento nepochybně obstojí zkoušku časem.

100 %

Game Rant

Returnal je vynikající videohra, která tak trochu flirtuje s naprostou dokonalostí. Má nejlepší hratelnostní smyčku, jakou kdy ve studiu Housemarque vytvořili, což samo o sobě o mnohém svědčí, vezmeme-li v potaz nabité portfolio studia. Pokud budou všechny nadcházející PlayStation exkluzivity alespoň z poloviny tak uspokojivé, jako Returnal, mohou se fanoušci těšit na opravdu výjimečnou generaci.

100 %

Game Informer

Returnal je neúprosnou noční můrou, kterou je však radost hrát. Je to dobrodružství plné hororu a strašlivých objevů, ale také zvědavosti a hledání. Pokud máte rádi tento žánr, je to titul, který doslova prosí o to, abyste se do něj pustili.

95 %

IGN Italy

Housemarque přináší nezapomenutelný zážitek. Returnal je ohromující akční hra, která těží ze svého designu a estetiky.

93 %

Comicbook

Jiné hry mohou využít podobné mechaniky v nadcházejících letech, ale Returnal by měl být vždy pamatován jako titul, který je přinesl první a alespoň prozatím, je vůbec nejlépe implementoval.

90 %

Gameblog France

Returnal je první velkou originální PS5 exkluzivitou a je to skvělá hra a opravdu intenzivní zážitek. Vypadá skvěle, hraje se výtečně, vypráví chytlavý příběh a je to zcela určitě vynikající AAA roguelite titul, ke kterému se budou majitelé konzole PlayStation 5 s radostí ještě dlouho vracet.

90 %

GamingBolt

Returnal je naprosto ohromující titul, který jednoduše a instantně přebírá místo první místo v žebříčku nejlepších titulů, které studio Housemarque vytvořilo. Kromě toho je to ale ,,system seller", který navíc přišel krátce po vydání konzole.

90 %

DualShockers

Od samotného začátku je Returnal náročné dobrodružství v takovém slova smyslu, že jej hráč nebude chtít ani na minutu odložit.

90 %

4Players DE

Je tu mnoho roguelite titulů. Returnal je však tím nejlepším a zároveň tím prvním, který přináší AAA produkční hodnoty. Bavte se a nevypínejte to, stojí to za to, slibujeme.

88 %

VGC

Neustálá akce a chytrá semi-procedurální struktura činí z Returnal poutavé dobrodružství, nemluvě o tom, že je to dobrodružství vizuálně nesmírně působivé. Nedostatek jakýchkoli úrovní obtížnosti může bohužel vyloučit méně zkušené hráče, ale kdokoli, komu nevadí mnohokrát umírat, si to pořádně užije.

80 %

Screen Rant

Ti, kteří mají rádi složité videohry si Returnal zamilují, ale nebezpečná krása planety Antropos zlikviduje všechny, kteří nepřistoupí na pravidla hry.

80 %

GamesBeat

Nižší variabilita hratelnosti způsobuje, že každá další hra působí víceméně stejně a postupně je budete mít problém od sebe vůbec odlišit. To vedlo ke skutečnosti, že jsem měl tendence hru odložit ve chvílích, kdy byla příliš obtížná. Mám rád obtížné hry, ale tento žánr musí nalézt zlatý střed mezi povědomostí a rutinou. Povědomost způsobí, že se při každé další hře budete cítit jako doma, rutina je nuda, která takovouto hru zničí.

60 %

Returnal vychází zítra exkluzivně na PlayStation 5. Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama