Souhrn recenzí hry Steelrising
Steelrising Novinka Souhrn recenzí hry Steelrising

Souhrn recenzí hry Steelrising

Martin Pritula

Martin Pritula

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Jak se odvážnému studiu vydařil vstup do nového žánru?

Reklama

Po úspěšném titulu Greedfall, který jako by z oka vypadl produkci Bioware v nejlepších letech, se studio Spiders, se svým novým titulem Steelrising vrhá do zcela nového žánru - soulslike

Jak se novinka podařila? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry Steelrising

GamingTrend

Steelrising je dalším klenotem od studia Spiders. Volba steampunkového prostředí s alternativní verzí francouzské revoluce je úžasná a nějakým způsobem s ní krásně funguje vzorec podobný souls hrám. Přihoďte k tomu osobitý příběh a fenomenální asistenční režim a Steelrising je černým koněm v roce, který tyto tituly opravdu potřebuje.

85 %

God is a Geek

Vedle hry Greedfall ukazuje SteelRising, jak moc se Spiders jako studio posunulo. Určitě se najdou nějaké nedostatky, ale pařížské dobrodružství je bezpochyby nejlepší hrou Spiders k dnešnímu dni.

85 %

Player 2

Ačkoli se zdráhám použít výraz "skrytý klenot" ještě před uvedením hry na trh, řeknu, že Steelrising je příjemným překvapením a poutavou variací na žánr, který se stále častěji zdá být poněkud vyčerpaný. Steelrising je titul, jež jsem si velmi užil a já tak mohu jen doufat, že se v budoucnu dočkáme od těchto vývojářů podobně kvalitních her.

83 %

Screen Rant

Nakonec je Steelrising fantastická hra podobná mistrovským dílům od From Software, která nabízí zjednodušený bojový a průzkumný zážitek, který hráče neustále žene kupředu. Souboje jsou rychlé a plynulé, s nepřáteli, kteří jsou výzvou, ale nikdy nepůsobí neférově.

80 %

Hobby Consolas

Steelrising má vše potřebné k tomu, aby nabídl solidní soulslike zážitek.

78 %

Checkpoint Gaming

Navzdory některým zjednodušeným soubojům a nezapamatovatelným soubojům s bossy je Steelrising uspokojivou robotickou akcí, která získává bonusové body za to, že je jednou z nejpřístupnějších soulslike her na trhu, což znamená, že si její strašidelnou vizi Paříže alternativní historie ovládané podlými stroji bude moci vychutnat více hráčů.

75 %

IGN Italy

Akční RPG, které nabízí solidní bojový systém a zajímavá střetnutí (i když s nikdy opravdu náročnou výzvou), ale nedokáže vyprávět příběh, který by dokázal hráče zaujmout.

72 %

Destructoid

Ačkoli je Steelrising ve srovnání se svými Souls současníky poněkud slabší, stále nabízí náročné souboje, vynalézavé nepřátele a atraktivní a atmosférické zpracování.

70 %

GamePro Germany

Steelrising je ztělesněním solidní, nenáročné soulsovky, která vám zkrátí čekání na další hit žánru.

68 %

Stevivor

I když hra nesvrhne Elden Ring z pomyslného trůnu, stále nabízí hodně pro ty, kteří hledají více her tohoto žánru.

65 %

Metro GameCentral

Kompetentní hra podobná souls hrám, kterou povyšuje její alternativní historická premisa a pařížské prostředí, což ale nestačí na to, aby konkurovala svým zjevným inspiracím.

60 %

Digital Trends

Pokud jste hráli hru od Spiders, je Steelrising stejným příběhem. Je to hra s vysokými ambicemi, která si klade za cíl konkurovat těm nejlepším v žánru, ale nakonec jí chybí prostředky a propracovanost potřebná k tomu, aby to dokázala. Obdivuji studio, které se snaží překonat své domnělé schopnosti, ale zásadní je pracovat v rámci svých omezení. Pokud je to cesta, kterou se Spiders skutečně hodlá vydat, doufám, že se mu podaří najít oporu ve svém dalším projektu. Studio má spoustu slibných zkušeností s RPG a schopnost položit solidní základy pro akční souboje. Steelrising však působí spíše jako prototyp než jako to, čeho je studio skutečně schopné.

40 %

Naší recenzi si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama