Souhrn recenzí hry Stray
Stray Článek Souhrn recenzí hry Stray

Souhrn recenzí hry Stray

Martin Pritula

Martin Pritula

Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jaké známky si kočičí adventura odnáší v zahraničí?

Reklama

Na dle naší ankety jednoznačně nejočekávanější hru tohoto měsíce jsme vám již dnes přinesli obsáhlou recenzi, ve které si hra odnesla slušných 7/10.

Jako obvykle vám ale přinášíme i souhrn verdiktů zahraničních recenzentů, který naleznete níže.

Hra je dostupná na PC a konzolích PlayStation 4 a 5.

Souhrn recenzí hry Stray

Guardian

Hra vypadá úchvatně nehledě na to, zda se na ni zrovna díváte z kyberpunkových střech či ze země - nebudu vám kazit tuto kočičí cestu, ale buďte si jisti, že vývojáři z tohoto města během sedmi hodin, které vám hra zabere, vytřískali spoustu novinek a až překvapivě strašidelných momentů.

100 %

VGC

Stray je mistrovskou třídou v designu prostředí a nabízí tak jeden z nejpoutavějších herních světů, který jsme kdy měli možnost prozkoumat. Hra je to sice malá asi jako její hlavní hrdina, ale to, co zde je, ve vás zůstane na dlouhou dobu. Zkrátka jde o titul, který si musíte zahrát.

100 %

Destructoid

Výrazné výtvarné zpracování, zajímavá hudba, skvělé nasvícení a promyšlený design úrovní vytvářejí jeden z mých nejlepších herních zážitků tohoto roku.

90 %

GamesRadar+

Stray je fenomenální, i když kompaktní kočičí dobrodružství, které kočky dokonale vystihuje - a to i když se zrovna ocitnou v bizarně krásném robotickém světě.

90 %

Screen Rant

Stray je vizuálně úchvatné mistrovské dílo žánru science fiction, které plynule propojuje své herní mechaniky do skutečně mimořádného zážitku.

90 %

Wccftech

Stray je sice malá a skromná hra, ale je také krásná, pečlivě vytvořená a přechází z jednoho žánru a herního stylu do druhého s působivou grácií. Hra by si měla získat i kočičí skeptiky, takže se od ní určitě nenechte odradit v případě, že nepatříte mezi ty, které si hra získala kvůli hlavnímu hrdinovi.

90 %

God is a Geek

Stray je úchvatná adventura, která se vyvarovala všech obvyklých problémů tohoto žánru a nabízí příjemný celkový zážitek.

90 %

Easy Allies

Pokud to ještě není zřejmé, majitelé koček a jejich milovníci si hru Stray zamilují. Její přitažlivost však lpí hluboko pod povrchem, protože spřádá silný příběh, zabalený do lákavého dystopického světa. Stray vyniká v dávkování drobných potěšení, která se ale sčítají natolik dlouho, až se promění v naprosto ohromující zážitek.

85 %

IGN

Stray je rozkošné dobrodružství v temném, ale přesto nádherně optimistickém kyberpunkovém světě, a to především díky tomu, že celou dobu hrajete za roztomilou kočku. Kombinace jednoduchých plošinovek a hádanek s úkoly na hledání předmětů je ve zhruba pětihodinovém příběhu velmi dobře vyvážená - a i když jsem si přál, aby byl můj pohyb během této doby o něco svižnější, stejně jsem rád skákal po střechách a proplétal se zadními uličkami, abych našel dobře ukrytá tajemství. Nové nápady, které hra po cestě přináší, také pomáhají udržovat vše svěží, i když ne všechny fungují tak dobře jak by měly. Ale ať už jsem drápal koberec, nebo se choulil do klubíčka a dával si kočičího šlofíka, odváděla Stray pozoruhodnou práci a úspěšně se odlišila od ostatních her tohoto žánru.

80 %

Push Square

I přes jednu či dvě nepříjemnosti je Stray velmi zábavným dobrodružstvím. Hra je poměrně přímočará a dává vám spoustu příležitostí vtělit se do kočky, ať už se otíráte o nohy robota, drápete do nábytku nebo hledáte útulná místa, kde byste si mohli zdřímnout. Příběh sice nedosahuje kýženého emocionálního zásahu, ale po celou dobu pomalu ukazuje svou tvář a přináší spoustu zajímavých detailů. Spojení obyčejného domácího mazlíčka s atmosférickým sci-fi se povedlo a výsledkem je jedinečná, poutavá hra, jejíž silné stránky zastiňují nedostatky.

80 %

Metro GameCentral

Zvláštní směs kyberpunkové dystopie a rozmarné plošinovky, kterou drží pohromadě jen vynikající vizuální stránka a velmi roztomilá kočka.

70 %

Dexerto

Pokud se do tohoto světa vydáte jen proto, abyste viděli hezké město a prošli si jeho krásné lokace, budete nadšeni z toho, co vám hra nabídne. Pokud do něj však jdete s očekáváním plnohodnotného herního zážitku s velkým množstvím mechanik a hlubokým vtažením do děje, můžete být nakonec zklamáni. Spadám někam doprostřed, dokážu ocenit nadprůměrnou vizuální prezentaci, ale přemýšlím, co by z tohoto prostředí a s takovým důrazem na detail mohlo být, kdyby se hra nesoustředila na kočku s omezeným prostorem pro herní systémy.

70 %

Attack of the Fanboy

Je těžké dokonale vystihnout, co si Stray skutečně klade za cíl, protože je to sice všeuměl, ale bohužel mistr ničeho. Některé části hry jsou téměř dokonalé, například stealth sekce, ale příliš často se hra ztrácí ve své vlastní identitě a nejednou v tom, čeho se evidentně vývojáři snažili dosáhnout selže.

60 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama