Souhrn recenzí hry The Last of Us Part 1
The Last of Us Part 1 Novinka Souhrn recenzí hry The Last of Us Part 1

Souhrn recenzí hry The Last of Us Part 1

Martin Pritula

Martin Pritula

7
Platformy PlayStation PlayStation 5

Jaké známky si kontroverzní remake odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Po devíti letech od vydání jedné z nejoblíbenějších her od PlayStationu tu máme její remake, který vychází zítra exkluzivně na PS5, načež velmi brzy po vydání bychom se měli vůbec poprvé dočkat i PC verze hry.

Kvůli své cenovce a jen malým vylepšením hratelnosti se však na novinku strhla už při jejím oznámení silná vlna kritiky. Byla kritika oprávněná, nebo jde o jednu z nejlepších exkluzivit, která je nyní ještě lepší? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry The Last of Us Part 1

Gamersky

Ať už se na to díváte z jakéhokoli úhlu pohledu, The Last Of Us Part 1 lze označit za mistrovské dílo. Naughty Dog zrekonstruoval klasiku předminulé generace pomocí nových technologií a povýšil ji tak na zcela novou úroveň.

100 %

Gaming Age

V mnoha případech je těžké vrátit se ke starší hře z předchozí generace, když jste zhýčkaní nejnovějším vydáním, jako je The Last of Us Part II. Možnost vrátit se k původní hře The Last of Us s vizuálním přepracováním, jež je velmi blízké špičkovému pokračování, je prostě úžasná.

100 %

VG247

Kdyby se nejednalo o remake, pevně věřím, že by se v článcích o hře roku umístil na předních příčkách, protože bychom vše hodnotili zcela nezaujatě. PS5 už má bezpochyby několik skvělých her, ale jako fanoušek The Last of Us je tento remake mou novou nejoblíbenější exkluzivitou na této konzoli. Pokud nemáte rádi hry od Naughty Dog, nic zde nezmění váš názor, ale stávající fanoušci si toto naprosto užijí a jistě i ocení práci, která zde byla odvedena.

100 %

God is a Geek

The Last of Us Part I je technologický zázrak, díky kterému je známý příběh od Naughty Dog lepší než kdykoli předtím. Vizuální stránka je nepochopitelná, stejně jako zvuk, a i kvůli všem drobným ostatním změnám stojí za to si hru zahrát znovu.

100 %

Inverse

Nezapomenutelné postavy, hutná atmosféra a úžasná akce, která spolu s dokonalým tempem dělá z The Last of Us Part I špičkový herní zážitek ve všech možných ohledech.

100 %

Twinfinite

The Last of Us Part 1 je velmi lidským příběhem, který je i po těch letech stejně aktuální jako kdykoli předtím. A díky tomuto věrnému remaku doufáme, že se nové generace hráčů dočkají jedné z nejlepších her, které kdy vznikly.

100 %

VGC

Vysoká cena je zde zejména pro ty, kteří už původní hru hráli pochopitelnou překážkou, nicméně pokud si chcete zahrát tu nejlepší verzi jedné z nejlepších her, které kdy byly vytvořeny, pak je The Last Of Us Part 1 právě pro vás.

100 %

SpazioGames

The Last of Us - Part 1 je kompletně přepracované mistrovské dílo a bezpochyby prostě to nejlepší, co mohla společnost Naughty Dog s původní hrou udělat.

96 %

Hobby Consolas

The Last of Us je stále mistrovské dílo a remake pro PS5 vypadá skutečně "next gen". Je tu sice několik vylepšení hratelnosti a nové herní režimy, ale to nestačí k tomu, abychom si hru koupili potřetí, když už jsme hráli originál a remaster pro PS4.

92 %

IGN

The Last of Us Part I je nádherný a skvěle propracovaný remake jednoho z největších hitů v panteonu PlayStation a představuje nejlepší způsob, jak si zahrát - nebo zopakovat - uznávanou klasiku survivalu od studia Naughty Dog. Výrazná vylepšení kompletně předělaného světa doplňují jemná vylepšení hereckých výkonů postav, a přestože se vývojáři rozhodli nevylepšit hru o ty nejlepší změny v hratelnosti ze druhého dílu, jsou vylepšení pohybu a umělé inteligence vítaným přínosem v již tak vynikající hře. Je však těžší tvrdit, že šlo o zcela zásadní remake, vzhledem k tomu, že The Last of Us Remastered z roku 2014 je dodnes citelně lepší, než téměř všechny příběhové akční adventury.

90 %

VideoGamer

The Last of Us Part I je nádherná podívaná, která ctí vaše vzpomínky a povyšuje je na novou úroveň.

90 %

Wccftech

Hra The Last of Us, která byla při svém prvním vydání označována za potenciální hru generace, je plně přepracovaná pro novou generaci konzolí PlayStation. Díky dosud nejlepší grafické technice studia Naughty Dog ji zkrátka ale budete muset vidět v pohybu, abyste tomu zpracování uvěřili.

90 %

Everyeye

Podle mého názoru je důležité vědět jen to, že Part 1 je nejlepší verzí hry.

85 %

Game Revolution

The Last of Us Part 1 je definitivní způsob, jak prožít původní příběh a Left Behind. Je však těžké ji doporučit místo remasteru pro PS4. Oceňuji veškerou práci, která byla vynaložena na vylepšení vizuální a zvukové věrnosti a hratelnosti. Nicméně za tu cenu to za to prostě nestojí, a to zejména díky mizivým změnám v hratelnosti.

80 %

PCMag

The Last of Us Part 1 je remakem oblíbené hry pro PS3 z roku 2013 s ohromujícím zpracováním, ale s tak malým počtem změn je těžké ji doporučit za plnou cenu.

70 %

Attack of the Fanboy

S vysokou cenovkou a menším množstvím obsahu než jeho více než přijatelný protějšek pro PS4 je The Last of Us Part 1 zcela zbytečným remakem s nádhernou grafikou, která jen zvýrazňuje zastaralou hratelnost.

60 %

Na naší recenzi se můžete podívat zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama