Souhrn recenzí hry The Quarry
The Quarry Novinka Souhrn recenzí hry The Quarry

Souhrn recenzí hry The Quarry

Martin Pritula

Martin Pritula

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jaké známky si duchovní nástupce Until Dawn odnáší ze zahraničí?

Reklama

Po mimořádném úspěchu interaktivního hororu Until Dawn se studio Supermassive Games uchýlilo k antologii The Dark Pictures, u které bohužel žádný z prozatím tří vydaných titulů na kvality zmíněné exkluzivity pro PlayStation nedosáhl. Není proto divu, že se při poměrně nedávném oznámení The Quarry obrátil zrak fanoušků právě na tento titul, který vyjde už tento pátek na platformy PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series.

Jaké známky si hra odnáší od zahraničních recenzentů a podařilo se tvůrcům vystoupit ze stínu Until Dawn? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí hry The Quarry

GameGrin

Okouzlující herecké obsazení a úchvatná vizuální stránka určitě stojí za pozornost, ale je to silná a proměnlivá zápletka, díky které titul natolik vyniká.

100 %

Gaming Trend

The Quarry je napínavé hororové dobrodružství s neuvěřitelně sympatickými postavami a několika účinnými lekačkami. Ústřední zápletka je zábavná a hra se nebere příliš vážně. I když se najde několik zádrhelů, lze je odpustit, protože nejsou tak zásadní, aby znehodnotily celkový zážitek. Jedná se o zatím nejlepší počin studia Supermassive.

95 %

Wccftech

The Quarry je další působivý titul od Supermassive Games. Ačkoli se nikterak nevymyká jejich předchozím titulům, jejich schopnost napsat zajímavý příběh s přesvědčivými postavami se jen a jen zlepšuje. Stále se tu a tam najde pár neduhů, jako je pomalý pohyb postav, některé animace obličeje a drobné problémy se zvukem, ale hra vypadá lépe než kdy jindy a navíc je vybavena vynikajícím soundtrackem. Pokud jste fanoušky her Until Dawn nebo The Dark Pictures, bude se vám to líbit; zejména proto, že díky většímu rozpočtu je k dispozici mnohem větší obsazení a mnohem rozsáhlejší a rozvětvenější příběh.

90 %

Game Informer

Přál bych si, aby více akce bylo v rukou hráče, ale nemohu popřít, jak úchvatné jsou volby, zvláště když vedou k absolutnímu chaosu. Jakmile začne zběsilé pobíhání po lese, temné záhady a vzrušení z udržování lidí naživu, vytvoří se atmosféra, která vás udrží v napětí až do závěrečných titulků.

85 %

The Loadout

The Quarry je úžasně atmosférická interaktivní hororová hra, která nabízí jedny z nejlepších hereckých výkonů v herním průmyslu vůbec. Bohaté, prolínající se příběhy přinášejí neuvěřitelný příběh, ke kterému se budete chtít vracet - zejména pokud nezachráníte všechny.

80 %

VG247

The Quarry není bez chyb, ale v žádném případě to není špatná hra. Je zábavná, pohlcující a osud postav skutečně leží ve vašich rukou. Stejně jako většinu her vyvinutých společností Supermassive je i The Quarry nejlepší hrát s dostatkem přikrývek ve vaší blízkosti, abyste se se svým kamarádem měli při kooperativní hře v případě nehezkých lekaček pod čím schovat.

80 %

Twinfinite

The Quarry lze snadno doporučit hráčům, kteří se léta dívají na komorní horory a přejí si, aby mohli dělat chytrá rozhodnutí, díky nimž by všichni zůstali naživu. Anebo také psychopatům, kteří prostě chtějí všechny hratelné postavy naprosto zlikvidovat.

80 %

Hardcore Gamer

The Quarry má blízko k tomu, aby se stal nejsilnějším nástupcem hry Until Dawn, ale bohužel selhává v samotném finále, protože vyvrcholení příběhu nedokáže naplnit ambice, které si hra na začátku stanoví. Přesto pro ty, kteří hledají uspokojivou hororovou hru, grafickou adventuru nebo interaktivní film, u kterého by si mohli dopřát pár vzrušujících chvil, je zde více než dost na to, aby jim hra přinesla uspokojivý zážitek, a to především díky příjemně vyladěné hratelnosti a obsazení sympatických postav.

70 %

PC Gamer

Napínavý hororový příběh, ve kterém se interaktivní prvky snaží udržet napětí.

70 %

GamesRadar+

Zábavné, ale špatně navržené hororové dobrodružství, které má až příliš pomalý začátek a zároveň příliš rychlý konec.

60 %

Inverse

Hra The Quarry je postavena na myšlence, že na vašich volbách záleží, ale v praxi se tento princip příliš nepodařil. Jde o velkolepý pokus o znovuzískání kouzla kultovního hitu Until Dawn z roku 2015, ale místo toho, aby hra The Quarry demonstrovala růst studia Supermassive, působí spíše dojmem, jako by studio uvízlo v minulosti.

60 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama