Souhrn recenzí Mafia: Definitive Edition
MAFIA: Definitive Edition Novinka Souhrn recenzí Mafia: Definitive Edition

Souhrn recenzí Mafia: Definitive Edition

Martin Pritula

Martin Pritula

17
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jak se studiu Hangar 13 povedlo zabodovat v zahraničních recenzích?

Reklama

Již zítra vychází remake první Mafie, a tak jsme si pro vás připravili souhrn vybraných zahraničních recenzí.

Průměr kritických hodnocení na serveru Metacritic nyní činí 78% (PC verze, 26 recenzí).

Naší recenzi, o kterou se postarala Kristýna Sulková spolu s Martinem Zavřelem naleznete zde.

Hra si od nás odnesla 8/10 a verdikt zněl následovně:

Mafia se vrátila ve velkém stylu a není pochyb o tom, že si najde nové hráče. Díky svému přístupu a kombinování osvědčeného příběhu se zábavnou hratelností, vydařeným jízdním modelem, nostalgickými vsuvkami a českým dabingem má i přes své technické neduhy či horší zvukovou stránku velkou šanci, že se její definitivní edice zapíše do srdcí věrných mafiánů, hned vedle původní verze.

Recenze zahraničních médií:

Windows Central:

Díky skvěle napsaným postavám, skvělému vyprávění příběhu a ohromujícímu vizuálnímu zpracování je hra Mafia: Definitive Edition se jedná o jednu z nejlepších příběhových her tohoto roku.

90 %

Destructoid:

Po celou tu dobu byla první mafie tím nejlepším počinem z celé trilogie. Hangar 13 vynaložil do Mafia: Definitive Edition monumentální úsilí a hra tak působí jakožto nezbytný remake, který originál vylepšuje a opravdu značně z něj těží. Tohle je zkrátka nabídka, která se neodmítá.

90 %

GamingTrend:

Hangar 13 vyretušoval každý aspekt původní hry, rozšířil příběh, vylepšil hratelnost, a to vše zabalil do zcela fenomenálního grafického kabátku a zvuku a povýšil jej na zcela novou, moderní úroveň. Je dobré být ještě jednou součástí rodiny.

90 %

GameStar:

Remake Mafie ještě více vylepšuje již tak strhující příběh.

88 %

IGN:

Mafia: Definitive Edition je od základů přepracovaná, nabízí vynikající herecké výkony, fantastický jízdní model a krásné a autentické město plné atmosféry 30. let. Soubojový systém z pohledu třetí osoby ale trošku pokulhává a hra prokazatelně plýtvá potenciálem otevřeného světa, neboť nenabízí dostatek možností jej plně využít. Stále se však jedná o úspěšné omlazení nejlepšího příběhu z celé série.

80 %

PCGamesN:

Díky nádherné grafice a vyladěnější hratelnosti předělal Hangar 13 vše, co by mělo být předěláno. Jen neočekávejte tolik obsahu jako mají dnešní hry s otevřeným světem.

DualShockers:

Pakliže si chcete zahrát Mafii, neexistuje lepší volba než právě Definitivní Edice prvního dílu.

80 %

PC Gamer:

Slušná, i když postradatelná střílečka, jenž je umocněná chytlavým zasazením a nezapomenutelnými scénami.

79 %

Screen Rant:

Ti, kteří milovali originál, si tuto hru velmi pravděpodobně zakoupí a užijí si každou minutu, navzdory tomu, že ti, kteří se do role Toma Angela vžijí napoprvé se hra může zdát trochu bizarní ve své struktuře a vyprávění. I tak se v rámci trilogie jedná o ten nejlepší titul.

70 %

Game Informer:

Původní mafie byla při svém vydání dobře přijata a jsem si jist, že si na ni spousta lidí vzpomíná v dobrém. Pro mě je ale originál spíše zdařilým základním kamenem pro tuto sérii, která se s každým dalším dílem zlepšovala. Jako součást trilogie je to zajímavý titul. Jako samostatná hra, která dokáže obstát proti moderním titulům v žánru otevřeného světa? Nikoliv.

55 %

Eurogamer:

Jakožto věrný remake originálu má Mafia: Definitive Edition své momenty, ale z hlediska dnešních standardů hra neobstojí.

Bez číselného hodnocení.

Polygon:

Je to skvěle vypadající remake, ale kvůli tomu, že se primárně zaměřuje na vizuální zpracování a dialogy, aniž by výrazně vylepšil design misí nebo přidal nové prvky, díky nimž by Lost Heaven bylo uvěřitelnější, nedokáže dostatečně odhalit důvod, proč si tato hra tento remake zasloužila.

Bez číselného hodnocení.

Mafia: Definitive Edition vychází zítra na PS4, Xbox One a PC. Hru si můžete zakoupit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama