Souhrn recenzí PC verze Days Gone
Days Gone Článek Souhrn recenzí PC verze Days Gone

Souhrn recenzí PC verze Days Gone

Martin Pritula

Martin Pritula

27
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Jak si vede druhý velký exkluzivní titul od Sony na PC?

Reklama

Již dnes vyšla na PC akční hra s otevřeným světem zvaná Days Gone, kterou si doposud bylo možné zahrát pouze na konzolích PlayStation 4, PlayStation 4 Pro a PlayStation 5. Tento titul si původně odnášel spíše jen lehce nadprůměrné recenze, a to především kvůli technickému stavu v době vydání. Postupem času si však hra získala srdce mnoha hráčů, o čemž svědčí také nedávná petice o vydání druhého dílu, kterou již podepsalo přes 112 tisíc hráčů.

A jaké známky si PC verze od zahraničních recenzentů odnáší? Na to se můžete podívat níže.

OpenCritic hodnocení je součtem PC verdiktů s PS4 verzí.
OpenCritic hodnocení je součtem PC verdiktů s PS4 verzí.

GamingTrend

Days Gone je perfektní hra pro vydání na PC. Už dříve to byla krásná hra, ale její technické možnosti byly omezeny na úkor výkonu konzolí PS4 a PS4 Pro. Na PC je hra nádherně plynulá, běží bez omezení snímkovací frekvence na vysoké rozlišení a obsahuje vítaný FOV posuvník. Ačkoli funkce jako DLSS a ray-tracing chybí, je port pro PC takřka bezchybný a slouží jako výstavní síň studia Bend. I pokud jste již původní hru hráli, tak PC verze za zkoušku rozhodně stojí.

90 %

The Games Machine

Days Gone nabízí dobrou výzvu a zajímavý příběh, díky kterému by tento port mohl PC hráče opravdu potěšit. Technicky vzato je to docela dobrá hra s vynikající grafikou, dobrým soundtrackem a výkonem, který se od PC očekává. Sem tam se nějaké menší vady na kráse najdou, ale tyto věci vás od tohoto dobrodružství jen těžko odradí.

88 %

Game Revolution

Díky technickým vylepšením je Days Gone na PC lepší než kdy dříve. Stále má problémy s dávkováním příběhu, které jsme vyzdvihli již v naší původní recenzi. Potěšující pak určitě jsou krátké načítací časy. Days Gone stojí za vyzkoušení pro každého, kdo chce post-apokalyptický otevřený svět založený na příběhu a nevadí mu nějaké ty zbytečné výplňové úkoly. Pomalý start může některé hráče odradit, ale ti, kteří to vydrží, naleznou poutavý příběh a zajímavé pojetí zombie žánru.

80 %

Attack of the Fanboy

Days Gone má své světlé stránky a zdejší otevřený svět vypadá lépe, než kdykoliv předtím, ačkoli je i zde stále přítomný naprosto klasický design herních systémů a nekonzistentní provedení.

70 %

PC Gamer

Jízda na motorce a její vylepšování je skvělé –⁠ nudný svět, hloupé mise a až příliš vážné pojetí hry už ne tak moc.

63 %

Days Gone si ve verzi pro PC můžete zakoupit na platformě Steam či Epic Games Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama