Souhrn recenzí remaku hry System Shock
System Shock Remake Novinka Souhrn recenzí remaku hry System Shock

Souhrn recenzí remaku hry System Shock

Martin Pritula

Martin Pritula

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jaké známky si předělávka kulturní akční adventury odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Již zítra vychází na PC předělávka kultovní FPS akční adventury System Shock od vývojářů z Nightdive Studios. Na konzole současné a minulé generace hra dorazí později.

Jaké známky si novinka odnáší od zahraničních recenzentů? Odpověď naleznete níže.

Souhrn recenzí remaku hry System Shock

Noisy Pixel

Hra System Shock obstála ve zkoušce časem, což dokazuje i tento remake, který se nemusel příliš snažit o aktualizaci základních funkcí, aby ji přiblížil moderním hráčům. Pokud přicházíte od originálu, budete si na vizuál chvilku zyvkat, ale z hlediska hratelnosti si zážitek drží svou úroveň. Ponoření do děje je samozřejmostí v průběhu celého zážitku, kdy hackujete a bojujete proti zlotřilé umělé inteligenci, abyste zachránili Zemi jako autentický sci-fi hrdina 90. let.

85 %

Eurogamer Poland

Navzdory několika nedostatkům je nový System Shock příkladným remakem. Nightdive se podařilo zbavit téměř všeho, co činilo původní hru nepřístupnou, a přitom zachovat její jedinečnou identitu. Přesto to není hra pro každého - člověk musí zapomenout téměř na všechno, co nás hry za posledních deset let naučily.

80 %

Worth Playing

System Shock Remake je solidní remake výjimečné hry. Nedosahuje sice takové úrovně modernizace, jakou můžete vidět například u Resident Evil 4 Remake, ale odvádí dobrou práci při adaptaci klasiky, aniž by ztratila to, co z ní klasiku dělalo. Je to chytrá a kreativní hra, která si zaslouží své místo v herní historii, a remake to ještě podtrhuje.

80 %

PC Gamer

Možná je to trochu konzervativní, ale je to chytrý a věrný remake, který je de facto nejlepším způsobem, jak hrát System Shock v moderní době.

80 %

Shacknews

System Shock byl základem mnoha her, které přišly po něm, ale jeho hratelnost a vizuální stránka zestárly jako mléko. Remake System Shocku od Nightdive zachovává většinu jeho úspěšných prvků a zároveň odstraňuje spoustu archaických problémů, které by moderní hru táhly ke dnu.

80 %

Hobby Consolas

I kdyby jen kvůli historické hodnotě originálu za vyzkoušení novinka určitě stojí. Její nelineární hratelnost může být pro některé hráče uspávající, ale pokud vás výzvy baví, můžete zde najít zajímavou motivaci.

75 %

GameGrin

System Shock je skrz naskrz retro survival hororem, který neodpouští žádné návody a je věrný klasickému zážitku, ale přesto byste měli zvážit jeho vyzkoušení, i když vás původní hra nezajímá.

75 %

PCGamesN

Remake System Shocku je nejlepší způsob, jak si zahrát klasickou PC hru, která je příjemným zážitkem z pohledu první osoby v moderní době. Stále však lpí na některých poněkud zastaralých mechanikách, které budou nováčky frustrovat.

70 %

CGMagazine

System Shock je vylepšená klasika se zastaralými prvky, která potřebuje vylepšit, ale navzdory všemu je stále zábavnou lahůdkou pro fanoušky pohlcujících simulátorů.

70 %

Player 2

Vizuálně úchvatná, ale příliš věrná rekonstrukce kultovní klasiky, kterou brzdí oddanost předloze.

67 %

GamesRadar+

Podivný remake, který má své momenty, ale kromě vizuálního vylepšení přidává k originálu jen velmi málo.

60 %

Checkpoint Gaming

Remake System Shock od společnosti Nightdive je zvláštní hra a to, zda vás osloví, může do značné míry záviset na vaší nostalgii k herní éře, ze které pochází. Na tomto remaku je stále vidět jeho stáří, a to i přes novou grafiku a ovládání. Pokud vám nevadí někdy až vražedná obtížnost, tuny backtrackingu a minimální vedení za ručičku, může být System Shock přesvědčivým kouskem herní historie, který stojí za vyzkoušení.

55 %

Naší recenzi si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama