Souhrn recenzí televizního seriálu The Last of Us
Filmy/Seriály Novinka Souhrn recenzí televizního seriálu The Last of Us

Souhrn recenzí televizního seriálu The Last of Us

Martin Pritula

Martin Pritula

19

Jaké známky si odnáší adaptace jednoho z nejoblíbenějších herních příběhů?

Reklama

Již 15. ledna dorazí na naše obrazovky adaptace jedné z nejoblíbenějších herních adventur, kterou je The Last of Us. Na seriálu pro HBO pracuje jak samotný Neil Druckman, který stojí za videoherní předlohou, tak i Craig Mazin, tvůrce uznávaného seriálu Chernobyl.

Průměrné hodnocení seriálu je 83 % (Metacritic).

Empire

Pravděpodobně nejlepší adaptace videohry, která kdy vznikla: prohlubuje dystopický příběh hry a zároveň zůstává věrná svému emocionálnímu jádru. Stejně jako hra je to mistrovské dílo.

100 %

Collider

Druckmann a Mazin vzali tento nezapomenutelný příběh, obohatili ho, učinili působivějším a umožnili nám tak prožít tyto postavy a tento svět způsobem, jakým jsme to ve hře nemohli udělat. The Last of Us od HBO je monumentální úspěch.

100 %

Radio Times

Označit seriál The Last of Us za nejlepší videoherní adaptaci všech dob by bylo podcenění. Jistě, je lepší než filmy o Sonicovi, série Halo a ten mizerný film o Mariovi z 90. let. Ale tato hra z produkce HBO je také zatraceně dobré televizní drama, které nabízí skvěle natočenou studii postav a spoustu napětí. Tento seriál si zkrátka zaslouží vaši pozornost.

100 %

Paste Magazine

Komplexní postavy v kombinaci s hvězdnými hereckými výkony, skvěle vystavěným příběhem a emocionálně poutavým dějem dělají z The Last of Us brilantní sérii, která je nyní vzorem pro všechny ostatní adaptace videoher do televize.

95 %

The Independent

The Last of Us je bezpochyby novou laťkou ve zdánlivě nemožném úkolu adaptovat videohry. Je ale příliš brzy na to, abychom mohli říci, zda uspokojí zástupy fanoušků, kteří se považují videoherní předlohu za kus umění.

80 %

RollingStone

Je to v podstatě chytřejší a mnohem lépe provedený The Walking Dead, s vyššími produkčními hodnotami a menším a silnějším obsazením. Práce s postavami se však brzy stane natolik silnou, že se objevují dlouhé úseky bez jakéhokoli nakaženého a přesto nemáte pocit, že by seriálu chybělo dramatické napětí nebo zapamatovatelná událost. Druckmann s Mazinem z toho udělali něco, co neuvěřitelně dobře funguje jako televizní seriál.

80 %

Time

Od hereckých výkonů přes vyprávění až po estetické prvky jde o skvěle provedenou adaptaci. Zároveň ale po divácích žádá, aby vstřebali spoustu lidského utrpení, aniž by řekla něco, co bychom už v podobných seriálech neslyšeli.

70 %

Decider

Přestože je tento seriál zjevně úžasný, nikdy se nedokáže odprostit od svých kořenů. The Last of Us je bezpochyby jednou z nejlepších a nejinspirativnějších adaptací videoher převedených na plátno. Ale to je ten problém, že? Bez ohledu na to, jak vybroušený je scénář, jak inspirativní je vizuální stránka, jak ocenění hodné jsou herecké výkony, vždycky to bude interaktivní příběh nacpaný do pasivního média.

70 %

Slant

Ve výsledku tomuto příběhu jeho očištění o hratelné pasáže bohužel nikterak neprospělo.

50 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama