Souhrn recenzí The Medium
The Medium Novinka Souhrn recenzí The Medium

Souhrn recenzí The Medium

Martin Pritula

Martin Pritula

14
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Jak dopadla první next-gen konzolová exkluzivita pro Xbox?

Reklama

Před malou chvílí padlo recenzentské embargo na psychologický horor The Medium od polského studia Bloober Team. Tím nejzajímavějším na The Medium jsou dvě reality, tedy dvě verze herního prostředí, které se místy zobrazují současně. Tato hra je zároveň prvním velkým titulem pro Xbox, který vyšel pouze na nové konzole Xbox Series X/S. Kromě toho hra ale vyjde díky PC pozitivní strategii Microsoftu také na PC.

V naší recenzi jsme hře udělili 7/10. Přečíst si ji můžete zde.

Jak ale hra dopadla u zahraničních recenzentů? Na to se můžete podívat v níže uvedeném souhrnu.

Souhrn recenzí The Medium

TheGamer

The Medium nikdy nezklamala. Hru jsem dohrál na dvě posezení a nestalo se, že by se hra táhla nebo potřebovala ještě trošku doladit. Je to lineární, působivý zážitek, který sdělí to, co chce sdělit a zbytek nechá na vás. Ve hře jsou obrázky, věty a nápady, na jejichž význam asi nikdy nepřijdu, je totiž na hráči aby si vše poskládat do jednoho celku. Budete muset přizpůsobit váš mozek logice zdejšího spirituálního světa tak moc, že se stane jeho součástí, během toho, kdy budete postupovat útrapami Marianne a pomůžete jí zvládnout její trauma. Tak jako nemůže Marianne zapomenout na svoji minulost, neočekávejte, že přestanete na The Medium myslet krátce po jeho dohrání.

100 %

SomosXbox

The Medium je dalším velkým krokem pro Bloober Team. Díky úžásnému hernímu designu a uvěřitelnému ztvárněním naší historie, nás Bloober Team překvapil novým pohledem na psychologický horor a známé drama. Jednoznačně je to jeden z nejtemnějších a nejkrásněji napsaných příběhů, které na Xboxu naleznete.

93 %

Generación Xbox

The Medium je neuvěřitelné dobrodružství a jedná se o důležitou hru, která se stává jedním z výkladních kousků tohoto žánru. Jde o dramatický příběh, o který se nechcete nechat připravit.

91 %

Hobby Consolas

Nečekejte hororovou hru, ale paranormální dobrodružství, které vás zaujme a překvapí některými mechanikami. Jedná se o pozoruhodný a atraktivní zážitek, který, možná kvůli tomu, působí trochu krátce.

87 %

Xbox Tavern

The Medium je jedním z nejlepších hororů, jaké jsem hrál za hodně dlouhou dobu. Díky dvou světům a vynikajícímu soundtracku dodal Bloober Team naprosto vynikající zážitek. Skutečnost, že tato hra bude od prvního dne dostupná ve službě Xbox Game Pass je neuvěřitelná a měl by si ji tak vyzkoušet každý, kdo má předplatné.

85 %

TrueGaming

Příběh The Medium je asi tím nejlepším, co jsem kdy v hororové hře zažil. Způsob, jakým je vše zamotané a vzájemně propojené, je působivý, nemluvě o hádankách které vás donutí zapřemýšlet a vtáhnou vás do zdejšího světa.

85 %

God is a Geek

The Medium je bezpochyby dosud největší hrou od Bloober Team a snadno patří k těm nejlepším. Příběh je podmanivý stejně jako jeho postavy a nepříjemná cesta, kterou projdete, vypadá, jako by se odehrála ve vesmíru Alana Wakea.

85 %

Windows Central

The Medium je jednou z nejkrásnějších hororových her, jakou jsem kdy hrál. Jeho detailní prostředí, působivé postavy a jedinečné lokace z něj dělají nezbytnou hru pro fanoušky psychologických hororů.

80 %

Wccftech

Marianne sice může přeskakovat mezi dvěma realitami, ale The Medium zůstane uvězněno někde mezi nástupcem Silent Hill a další průměrnou stealth hororovou hrou.

73 %

GamingBolt

The Medium je slušná hororová hra, která má opravdu dobré nápady, ale ve výsledku nedokáže vytěžit svůj potenciál.

70 %

IGN France

Ambiciózní, okouzlující a děsivé. Paralelní světy The Medium poskytují brilantní atmosféru, aniž by naplnily svůj potenciál. Nedostatek hratelnosti je nicméně vyvážen působivým vyprávěním.

70 %

DualShockers

Navzdory technickému zpracování a ohromujícímu prostředí je The Medium zklamáním. Od táhlé a nezajímavé hry až po matoucí a špatně provedený příběh - nejnovější hra od Bloober Teamu je dobrým technologickým demem, tam to ale končí.

55 %

GAMINGbible

Pod tím chaotickým příběhem a obyčejnou hratelností se nachází dobrá hra. Po většinu času se ale jedná o hru, u které jsem rád, že jsem ji dohrál a už na ni nemusím dále myslet. Pro všechny fanoušky hororu bych pevně doporučil, aby tuto hru ani nezkoušeli.

30 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama