Souhrn recenzí The Outer Worlds
The Outer Worlds Novinka Souhrn recenzí The Outer Worlds

Souhrn recenzí The Outer Worlds

Michal Jonáš

Michal Jonáš

9
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Nintendo Switch Switch

Nové sci-fi RPG od největších RPG specialistů se velmi povedlo.

Reklama

O novém vesmírném RPG od studia Obsidian Entertainment jsme vás již informovali v této novince a ano, již pilně hrajeme, víkend bude dlouhý, takže se do vzdálené kolonie Halcyon rovnou stěhujeme, aby recenze mohla vyjít co nejdříve. Zejména velká zahraniční média ovšem měla hru k dispozici s předstihem a tak jsou venku již první recenze.

Mrkněmež nejdříve na oblíbený to agregátor Metacritic. V pořadí PC, X1, PS4 si hra drží výtečných 82, 85 a 86 %, což se nebezpečně blíží takřka bezchybné známce devadesátce, a velmi vlídní jsou i hráči samotní: 8,4, 9 a 8,7 v tom samém pořadí platforem. Takže kardinální úspěch a pokud porovnáme PC, tak i krapítko lepší průměrné hodnocení než dostalo Tyranny a Dungeon Siege III, ale zase těsně pod sérií Pillars of Eternity a Falloutem New Vegas.

Nejvíce dal britský Guardian (100 %) a spolu s ním i pár dalších médií, přičemž vyzdvihuje, že The Outer Worlds je daleko více než jen Fallout ve vesmíru, ale nadto delikátní sci-fi zážitek s výtečně napsaným příběhem, příjemným humorem a obřím obsahem, který vystačí na měsíce poctivé pařby.

Daleko respektovanější a výhradně herní médium Electronic Gaming Monthly dalo také stováka, když obhajuje, že The Outer Worlds je duchovním nástupcem Falloutu New Vegas v perfektní kombinaci z této hry známých a dobrých prvků a s novým a úžasným světem s velkým zaměřením na RPG elementy. Prý hru budete chtít dohrát rovnou několikrát.

To Game Informer sedm bodíků z maxima možných ubral a tvrdí, že The Outer Worlds doslova září neustávajícím nástupem parádních momentů na každém vašem kroku, a to díky zasazení do absurdního světa, díky němuž bude každá vaše návštěva Halcionu plná velkolepých překvapení.

 

Souhrn recenzí The Outer Worlds

 

Devadesátkový Push Square oceňuje, že The Outer Worlds je jednoduše triumfální RPG s mnohými hráčskými volbami a výtečně navržené sci-fi dobrodružství s úžasnými postavičkami a velkou mírou svobody. A přidává se k EGM, že si ho budete chtít po jednom průchodu dát znovu a znovu.

To Gamespot bývá tradičně z anglicky píšících médií zdrženlivější, ale ten napařil 90 % stejně jako Destructoid. Píše, že The Outer Worlds je perfektní příklad, jak z tradičního RPG udělat velmi moderní a zábavnou hru.

The Sixth Axis spolu s GamesRadarem hodnotí na 80 %, načež vypichují, že to nejlepší na The Outer Worlds je jejich příběh, přičemž Radar doufá, že to bude počátek nové značky a nezůstane jen u jediné hry.

Polské GryOnline daly myslím stále velmi dobrou sedmičku, přičemž kritizují, že The Outer Worlds obsahují tuny zastaralých funkcí, z technického hlediska jsou jen průměrným titulem a jejich příběh je akceptovatelný, ale nikoli až tak zábavný.

Když dohlédneme na konec, tak na opačné straně stupnice dali nejméně ze všech ve VG247, a to 60 %, když hře vytýkají, že ani v jednom směru nedokáže jít dostatečně do hloubky a nic tak nedokáže dělat pořádně. Fallout: New Vegas je stále daleko vynalézavější a nápaditější a The Outer Worlds používá zastaralé RPG mechaniky, které nemají v roce 2019 co dělat.

A jak prozatím hodnotí naši? Nejvíce, tedy plných 100 %, dal Xboxweb, a Doupě s Games se shodli na 80 %.

 


 

The Outer Worlds je samostatně k dispozici na PC v Evropě pouze v digitální edici z Epic Game Store/Microsoft Store od 59,99 EUR (cca 1530,-), protože krabicovky jsou v prodeji pro PC jen v zámoří. Na konzolích si můžete zvolit jak digitálku za 1489,- (Microsoft Store), resp. 1499,- (PlayStation Store), tak i krabicovku (na Xzone za 1599,-)

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama