Soulslike RPG Mortal Shell oznámeno pro PS4, Xbox One a PC
Mortal Shell Novinka Soulslike RPG Mortal Shell oznámeno pro PS4, Xbox One a PC

Soulslike RPG Mortal Shell oznámeno pro PS4, Xbox One a PC

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vyjít by tato hra měla ještě v letošním roce.

Reklama

Probouzíte se jako prázdná schránka a vstupujete do roztříštěného a podivně pokrouceného světa, kde nacházíte pouze seschlé a hnijící pozůstatky lidstva. Jste ale vyzváni tajemným Dark Fatherem, abyste prozkoumali nehostinnou krajinu a našli skryté svatyně oddaných následovníků. Na nejposvátnějších pozemcích Mortal Shell se budete muset postavit a porazit nepřátele a sklidit posvátné žlázy. Úplně sami ale nebudete. Po této zemi najdete zbytky zatracených válečníků, jejichž schránky můžete použít a získat tak jejich jedinečné schopnosti a znalosti zbraní. Ale Dark Father je z nějakého důvodu zoufalý a popohání vás ke splnění vašeho úkolu. Ale proč a za jakým účelem?

Takto nějak je nastíněn děj nového akčního RPG od studia Cold Symmetry s názvem Mortal Shell. Tvůrci vsadili na nekompromisní, autentický a hrůzně krásný vzhled, zasazený do tradičního soulslike žánru. O vydání hry se postará společnost Playstack, která předpokládá, že se hry ve verzi pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC dočkáme někdy ve třetím kvartálu tohoto roku.

Hru Mortal Shell, která měla v prvních dnech vývoje pracovní název Dungeonhaven, vytváří hlavní tým 15 lidí, kteří již dříve pracovali na "některých z největších AAA titulů".

"Pro malý tým, jako je ten náš, se dá vývoj takového titulu v mnoha směrech přirovnat k přeplutí oceánu na paddle boardu," uvedli ve společném prohlášení spoluzakladatelé Cold Symmetry Andrew McLennan-Murray, Anton Gonzalez a Vitaly Bulgarov.

"Konečné oznámení Mortal Shellu je pro naše životy jedním z nejúžasnějších a nejděsivějších zážitků, které jsme zažili. Poslední dva roky byly obdobím nepřetržitého růstu, plného šokujících odhalení složitosti, vedoucí k vytvoření takové videohry, kterou byste si vy sami opravdu rádi užili."

Soulslike RPG Mortal Shell oznámeno pro PS4, Xbox One a PC

Ve hře Mortal Shell musíte objevovat schránky "Shell", což jsou ztracené pozůstatky poražených válečníků. Když je probudíte a obsadíte jejich těla, v podstatě si rozšíříte povědomí o různých forem boje. Musíte si najít takovou schránku/Shell, která bude nejlépe vyhovovat vašemu stylu boje. Každá nabídne vlastní jedinečné zvládnutí dovedností a upgradů zbraní.

Boj je založen na úspěšné strategii a rozhodování. Vaše přežití vyžaduje přesně vedené útoky a instinkty. Kampaň bude silně nelineární. Můžete si zvolit vlastní cestu přes močálem zamořené nížiny, přes katedrálu v obsidiánových skálách nebo se nejprve vydáte do starověké zamrzlé krypty v hřebeni hory. Vaše cesta bude ale přerušena zoufalými protivníky, oddanými nevyzpytatelným bohům.

Čím silnější bude ale vaše spojení s se schránkou Mortal Shell, tím lépe budete využívat vrozený talent předchozích majitelů. Navíc můžete využít systém upgradů a na čepel použít kyselinu nebo můžete nastudovat temné tajemné schopnosti, které vaše útoky posílí naprostou nadpřirozenou devastací nepřátel.

Níže se můžete podívat na screenshoty nebo navštivte oficiální internetovou stránku hry a zaregistrujte se do omezeného uzavřeného beta testu.

Zdroj: Cold Symmetry a Playstack

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama