Spider-Man: Edge of Time – Spider-Manův exodus
Speciály Spider-Man: Edge of Time Článek Spider-Man: Edge of Time – Spider-Manův exodus

Spider-Man: Edge of Time – Spider-Manův exodus

Jiří Markvart

Jiří Markvart

8

Hrdinové neumírají. Hrdinové tu jsou od toho, aby nás chránili před nikdy nespícím zlem, před nespravedlností světa a před nástrahami finančního úřadu. Ehm… Prostě před vším. Hlavní je to, že neumírají.

Reklama

Smrt superhrdiny

Chyba lávky. Každý má svoji slabinu, která je dříve či později prokouknuta. A to ani nemluvě o tom, že bohužel k nadstandardním schopnostem superhrdinů jen zřídkakdy patří nesmrtelnost. A Activision se rozhodlo, že nám chvíli před E3 zabije Spider-Mana. Dokonce se pár dní proslýchalo, že byl zašlápnut jako nějaký pavouk.

Z oficiálního E3 traileru hry Spider-Man: Edge of Time ovšem sami vidíme, že zas tak snadné to nebylo. Spider-Man má poněkud tvrdý oříšek a zabít ho není zrovna jednoduché. Nicméně, stále se točíme okolo myšlenky o posmrtném životě. Jak bude moct hrdina pomáhat dobru, když bude mrtvý? Lze to vůbec? To vše zjistíme patrně až po vydání hry, ale zatím si můžeme být jisti, že pavoučí muž zemře. A pokud byste to snad v traileru nezachytili či jste měli chuť o tomto faktu polemizovat, pak vězte, že jeho smrt byla vydavatelem a studiem Beenox oficiálně potvrzena.

Hrátky s časem

Děj Edge of Time začíná ve chvíli, kdy se zlý vědec ze sklonku 21. století vydá zpátky v čase do naší doby, kde zabije Spider-Mana a založí konglomerát zla. Tyto dvě akce ovšem velmi násilně zohýbají časovou osu a přetvoří obraz budoucnosti, v níž nyní vládne zlo, chaos a strach.

A tak přichází chvíle pro Spider-Mana 2099 (další superhrdina od Marvelu bojující proti zlu v ne tak vzdálené budoucnosti), který cestoval spolu s vědcem do éry Spider-Mana a byl tak svědkem toho, že nový obraz budoucnosti rozhodně není něčím, k čemu by lidstvo dospělo samo o sobě. Přichází chvíle to všechno napravit.

Ve hře tedy budete hrát jak za Spider-Mana 2099, tak za „normálního“ Spider-Mana z Amazing Universe z doby, kdy se mu ještě vedlo docela dobře. Vaším hlavním úkolem bude za každou cenu zabránit Spider-Manově smrti pomocí změn v časové ose, které budete muset „preventivně“ provádět tak, aby ke smrti superhrdiny nikdy nedošlo. Přičemž si užijete dvou stylů boje, neboť zatímco náš Spidey je elegán odstraňující nepřátele z bezpečné vzdálenosti, Spider-Man 2099 upřednostňuje boj tváří v tvář.

Hyper Sense

Spider-Man bude premiérově disponovat schopností Hyper Sense, která mu umožní zpomalit čas a vyhýbat se tak útokům nepřátel. To bude zásadní, neboť vám v cestě bude stát Anti-Venom, původně kladný hrdina, který je nyní držen v moci zlého vědce, a tak se z něj stal solidní záporák, jenž nakonec (na začátek?) zabije Spider-Mana.

Proč je tedy Hyper Sense tak důležitý při bojích s Anti-Venomem? Je to prosté – Anti-Venom, coby kladný hrdina, měl schopnost léčit lidi od zásahů radiací a otrávení jedem pouhým dotykem ruky. To ovšem znamená, že coby záporák může celkem snadno „vyléčit“ i Spider-Mana a během okamžiku ho tak připravit o veškeré jeho nadpřirozené schopnosti. Jakýkoliv špatně provedený pohyb, který by znamenal těsný kontakt, může mít fatální následky.

Mnoho otazníků

A ano, Anti-Venom je vážně ten, kdo Spider-Mana zabije. Informace to je potvrzená a my už s tím patrně nic nenaděláme. Teď už můžeme akorát spekulovat – následuje krátce po scéně z traileru, v níž je Spidey sražen Anti-Venomem k zemi a připraven o své super schopnosti, hrdinova smrt? Nebo stihne Spider-Man 2099 Spider-Mana na poslední chvíli zachránit a ke kritickému okamžiku dojde až později? Bude Spider-Manova smrt pouze „oznámena“ pomocí intra či in-game videa, nebo si budeme moci finální (úvodní, chcete-li) souboj zahrát a pokusit se tak hrdinu ještě zachránit (přičemž už víme, že je to jak boj s větrnými mlýny)?

Otázek je dost. Některé nám budou zodpovězeny již příští týden na E3, na některé odpovědi si budeme muset počkat až do vydání hry. Rozhodně si ale Spider-Man: Edge of Time nenechte ujít. Superhrdinové neumírají každý den.

Zdroj: IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama