Spider-Man: Shattered Dimensions – 4 světy, jeden Spider-Man
Preview Spider-Man: Shattered Dimensions Článek Spider-Man: Shattered Dimensions – 4 světy, jeden Spider-Man

Spider-Man: Shattered Dimensions – 4 světy, jeden Spider-Man

Marcus

Marcus

Komiksový hrdina Spider-Man už bojoval v nespočtu bitvách. Ale to, co na něho chystají vývojáři ze studia Beenox asi ještě nezažil. Pojďte se s námi na to podívat.

Reklama

Spider-Man a ti druzí

Komiksové hry to v herním odvětví nemají vůbec jednoduché. Nejrůznější adaptace X-Menů, Supermanů či Strážců to v hodnoceních celkem schytávají a jedinou světlejší výjimkou je loňský Batman: Arkham Asylum. Ale pro vydavatele je to lákavé zboží, a tak se s podobnými tituly v budoucnu zkrátka budeme stále častěji setkávat. Nejnověji je ohlášené pokračování „souseda od vedle“ Spider-Mana a slibuje docela zajímavé herní pojetí.

Připravuje ho pro nás poněkud neznámé studio Beenox, které má na svém kontě celou řadu portů. Mezi nimi kupříkladu Spider-Man: Friend or Foe, Spider-Man 3, Transformers: Revenge of the Fallen nebo Madagascar. Tedy žádné velké tituly, o kterých by se nějak zvlášť mluvilo.

4 světy? WOW!

Spider-Man: Shattered Dimensions se vrací do starých času, kdy světu vládly komiksy. Tedy nejenom svým grafickým vzezřením, nýbrž také hlavním hrdinou a jeho nepřáteli. Tajemný artefakt „Tablet of Order and Chaos“ je roztříštěn na čtyři kusy a ty jsou umístěny do čtyř odlišných dimenzí. Do nich se musí dostat i náš pavoučí hrdina a všechny kusy najít a pospojovat, kdyby to neudělal, stalo by se něco opravdu zlého…

Z informací jsme se zatím dozvěděli o dvou z nich. Díky světu „Amazing Universe“ se podíváme do zarostlé džungle, namísto už celkem okoukaného New Yorku, i když i do něho pravděpodobně nakoukneme. Pokud jste si oblíbili poslední Spider-Many odehrávající se ve volném městě, v němž pavoučí muž kosí jednoho nepřítele za druhým díky své rychlosti a mrštnosti, pak i tady se vám určitě bude líbit. Pomocí pavučiny může vyrvat ze země kámen a mrštit ho po nepříteli nebo si obalit ruce a údery tak budou o poznání tvrdší. Možností a variant jak využít vlastnosti pavoučího muže je určitě dost a dost. Teď už jen závisí na tvůrcích, aby alespoň některé z nich přenesli do hry.

Naprostým opakem pak bude druhý odtajněný svět „Noir“. Pokud se Amazing Universe vyznačoval širokou paletou barviček a velké množství akce, Noir nabídne černobílý svět, v němž se zaměříme hlavně na tiché odstraňování nepřátel. Hlavní hrdina samozřejmě i zde využívá své pavoučí schopnosti, ale v nikterak velké míře. Jeho zbraní se stane pomalý, tichý pohyb či rychlá likvidace protivníků. A pokud se nám to povede hodně nenápadně i pár metrů vzdáleni nepřátelé si nás nevšimnou. Ti budou, podobně jako u vetřelce v Aliens vs. Predator, graficky zvýrazněni a jejich identifikace se tak stane snazší. Můžeme se také těšit na oblíbenou kratochvíli Spider-Mana - vystřelení pavoučí sítě do nepřítele a následně jeho vytažení a připevnění k římse.

Na konci každé epizody přichází na scénu závěrečný a velmi těžký boss. Ten u sebe schovává onen důležitý kousek artefaktu. Souboj neproběhne, jako zbytek hry, z pohledu třetí osoby, ale kamera se přepne do očí Spider-Mana a začne pěstní souboj. Závěrečnými nepřáteli nebudou žádní nováčci, v případě Amazing Universe to bude Kraven a u Noir Hammerhead.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama