Společnost Denuvo chystá software proti cheatování
Novinka Společnost Denuvo chystá software proti cheatování

Společnost Denuvo chystá software proti cheatování

Yurris CZ

Yurris CZ

23
Platformy Windows PC

Denuvo se pouští i do ochrany proti podvádění v online hrách.

Reklama

Společnost Denuvo, která stojí za protipirátskou ochranou her, se pouští i do boje proti cheatování v online hrách. Podle společnosti bude nový software brzy spuštěn, má zabránit hackerům manipulovat a deformovat data či kódy za účelem získání výhody nad ostatními hráči. Přesné informace o tom, jak bude nová ochrana fungovat zatím neznáme. Denuvo také slibuje vydavatelům a vývojářům, že zabrání, aby hráči obcházeli mikrotransakce.

Další novinka ve spojitosti s Denuvo je, že se společnost přidala k Esports Integrity Coalition, což je organizace bojující proti podvodům a korupci v rámci profesionálních soutěžních turnajů v eSportu.

Teď na chvíli k číslům. Bezpečnostní firma Irdeto, která získala Denuvo začátkem letošního roku, zveřejnila pár statistik. Konkrétně 61 % her ve Velké Británii a Německu pocítilo podvádění v multiplayeru. Dále 74 % respondentů ve Velké Británii a 68 % v Německu, uvedlo, že pravděpodobně přestanou hrát online hru, ve které mají pocit, že ostatní hráči podvádějí a získávají tak výhodu.

Protipirátskou ochranou her Denuvo zná asi téměř každý z vás. Někteří hráči jsou toho názoru, že Denuvo jako takové brání výkonu hry. Někteří jednotlivci stejně našli metodu, jak celý software obejít. Samotná společnost Denuvo se nedávna zapojila do vyšetřování jednoho jednoho z "pachatelů," došlo dokonce i k zatčení.

Myslíte si, že ochrana proti cheatování od Denuvo bude také tak "neprůstřelná," jako ta proti pirátění?

Zdroj: gamesindustry.biz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama