Společnost Warner Bros. se zaměří na live service a free-to-play tituly
Hogwarts Legacy Novinka Společnost Warner Bros. se zaměří na live service a free-to-play tituly

Společnost Warner Bros. se zaměří na live service a free-to-play tituly

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hráči mají obavy o Hogwarts Legacy 2 a studio Rocksteady.

Reklama

Společnost Warner Bros. se chce na poli herního průmyslu do budoucna soustředit především na live service, free-to-play a mobilní hry. Tímto cílem se na konferenci Morgan Stanley (via Gamespot) pochlubil J.B. Perrette, který ve WB zastává pozici šéfa divize zodpovědné za hry a streamovaný obsah. Ačkoli jsme podobné prohlášení slyšeli od představitelů Warner Bros. už v minulosti, tak nad ním bude pravděpodobně velká část hráčů nyní kroutit hlavou. Není to totiž dávno, co jsme psali o mimořádných úspěších Hogwarts Legycy, které se stalo vůbec nejprodávanější hrou loňského roku.

Titul od studia Avalanche Software dokázal porazit i poslední Call of Duty nebo oceňovanou Zeldu od Nintenda. V tomto směru je nutné zdůraznit, že Hogwarts Legy je čistě singleplayerové akční RPG, které se po vydání nedočkalo žádného dodatečného obsahu. Na druhé straně pomyslné barikády poté stojí Suicide Squad Kill the Justice League od studia Rocksteady, které vsadilo na kooperaci a zmíněný live service model. Výsledkem jsou ale po dlouhém vývoji průměrné známky v recenzích a slabé prodeje, které se brzy po vydání podepsaly také na počtu hráčů. Ten na Steamu stihl během pár týdnů klesnout pod 500 aktivních uživatelů.

V návaznosti na prohlášení šéfa WB Games se pochopitelně začalo spekulovat o tom, že by zaměření na live service tituly mohlo ovlivnit například podobu Hogwarts Legycy 2, o jehož přípravách se začalo mluvit bezprostředně po vydání prvního dílu. Otazník rovněž visí nad studiem Rocksteady, jež se proslavilo zejména dodnes ceněnou sérií Batman Arkham, ale svou reputaci si výrazně pokazilo právě před nedávnem vydaným Suicide Squad Kill the Justice League. Nelze však vyloučit, že vydavatelství Warner Bros. navzdory proklamovanému směřování u některých značek udělá výjimku a na tradiční singleplayerové AAA tituly pro PC a konzole úplně nezanevře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama