Spolumajitel Bohemia Interactive koupil Rádio Z
Novinka Spolumajitel Bohemia Interactive koupil Rádio Z

Spolumajitel Bohemia Interactive koupil Rádio Z

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

7

Jedná se v pořadí už o jeho druhou mediální investici.

Reklama

Marek Španěl je jakožto spolumajitel Bohemia Interactive výraznou osobností herního průmyslu, která však dlouhodobě nechce ovlivňovat podobu světa pouze za pomoci virtuálních výtvorů a her jako takových. Už v minulosti proto v rámci akciové společnosti SPM Media, v níž je vedle něj také Slavomír Pavlíček, investoval do akcií Echo Media, čímž se stal jejich hlavním akcionářem. Tato firma pod sebou má Týdeník Echo. Nyní se odhodlal k dalšímu nákupu, jehož cílem se stalo RadioZet, jež je v podstatě nástupcem českého vysílání zahraničního servisu BBC.

Sám Španěl komentuje akvizici takto: „Touto akvizicí vstupujeme do pro nás nových vod rozhlasového vysílání. Je to velká výzva a zároveň příležitost, jak rozšířit naše aktivity v oblasti českých médií. Nezávislá média hrají a budou i nadále hrát zásadní roli v naší společnosti. Během přechodného období, kdy bude stanice přecházet pod naše křídla, budeme i nadále využívat zázemí a podporu CMI News, a budeme připravovat strategii pro další rozvoj této české stanice,

Na Marku Španělovi je patrné, že chce více aktivně zasahovat do dění ve veřejném prostoru. Více o tomto tématu ale také o herním průmyslu, Bohemia Interactive, své minulosti a ohrožení svobody, mluví v rozhovoru pro podcast Insider, který minimálně za sebe doporučuji všem fanouškům jeho tvorby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama