Spousta nových detailů týkajících se Far Cry 4
Far Cry 4 Novinka Spousta nových detailů týkajících se Far Cry 4

Spousta nových detailů týkajících se Far Cry 4

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9

Připravte se na to, jak přežít v náročných oblastech Himálají.

Reklama

Alex Hutchinson, vedoucí vývoje Far Cry 4, odpovídal na otázky čtenářů Game Informeru a jak správně hádáte, dozvěděli jsme se tak spoustu zajímavostí, které na vás budou v pokračování oblíbené FPS série čekat.

Co se týče mapy, je její velikost srovnatelná s rozlohou ostrovů ve třetím díle, ale díky umístění do horského pásu dostane do vínku pořádnou členitost způsobenou výškovými rozdíly. S tím souvisí například i nutnost přísunu kyslíku ve vyšších polohách. A dle slov autorů kyslíku rozhodně nebude na rozdávání. Bonusem jsou pak laviny, které ale nepůjde spustit obyčejným hraním. Přírodní podmínky by mohly hrát větší roli v takzvaném Extreme módu, což by měla být variace na klasické hardcore. O tom toho ale zatím moc nevíme.

K příběhu. Hra nabídne více konců. Nebude ale možno si vybrat jeden nebo druhý pomocí stisknutí tlačítek jako ve Far Cry 3. Výběr konců bude ovlivněn vztahy mezi postavami, výběrem jedné ze znepřátelených frakcí, na jejíž stranu se přidáte a tak dále. Do některých příběhových cut-scén budete moct hráčsky zasáhnout, ale tyto zásahy po vás hra vyžadovat nebude a půjde o jakýsi doplněk.

Jak již víme, přibyly další možnosti využití zbraní. Nově nám bude umožněno házet granáty do oken vozidel přímo za jízdy z našeho auta. Zůstává i osvědčený systém hrátek s ohněm, pravděpodobně bez výrazných vylepšení či změn. Máme ale špatnou zprávu pro lovce, zmizeli oblíbení žraloci. Musíte se spokojit s medojedy a zrůdnou Demon Fish. Pokud neholdujete benzínu, budete mít prakticky od začátku hry možnost používat wingsuit.

Far Cry 4 nenabídne split-screen, ale můžeme se těšit na vydatný kooperativní multiplayer, který si budeme moct na PS4 a PS3 užít i s přáteli, kteří hru nevlastní. Ke každé kopii dostaneme zhruba 10 kódů, takzvaných Klíčů ke Kryatu, a rozdat je přátelům, kteří se pak skrze jejich omezenou kopii hry přidají do našeho kooperativního režimu. Chybět nebude ani konkurenční multiplayer. O něm se ale dozvíme až později.

Dobrou zprávou je, že si budete moci hru upravit, Far Cry 4 vám dovolí vypnout HUD a další prvky z uživatelského rozhraní.

A bonus na konec. Hutchinson si dlouho pohrával s myšlenou využití trusu jako zbraně, například pro otrávení šípů. Bohužel/bohudík mu tyto nápady tvůrčí tým zatrhl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama