Star Wars: The Force Unleashed
Blogy čtenářů Recenze Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars: The Force Unleashed

Art.eX

Art.eX

Planety ve vesmíru nikdy nebyly v klidu pořád se něco děje. Nyní je galaxie plná násilí, bitev a zkřížených světelných mečů na denním pořádku. Takový…

Reklama

Planety ve vesmíru nikdy nebyly v klidu pořád se něco děje. Nyní je galaxie plná násilí, bitev a zkřížených světelných mečů na denním pořádku. Takový je i nový díl Star Wars: The Force Unleashed.Po krátkém úvodu kdy se ocitnete v kůži zlověstného Darth Vadera rovnou přeskakujete do Vaší postavy zvané Starkiller, Vaderova učedníka. Nejste, ale na celý vesmír sami a k ruce Vám bude posádka spolu s robotem Proxy a sexy pilotkou Juno, kteří s Vámi oblétí planety a budou se s Vámi hrdinský bít za cíl, který je stát se Imperátorem. Nic není předem dané jak se co odehraje a je na Vašem mozkovém myšlení jak se k celé věci postavíte.Základ hry je jednoduchý, skončí úvodní animace a dostanete se na danou planetu. Chce se po Vás úkol, který jak už bývá zvykem SW je jednoduchý. Jedná se o zabití nebo zjištění informací či zahráchnit osobu, která se dostala do nesnází. Po krátém zahrání úvodu musíte být trpělivý, protože je připraveno video a vy odcestujete na další planetu. Tohle na Vás bude čekat až do konce hry. Pro fanoušky určitě dobrá zpráva , pro ostatní znechucenost, kterou budou rychle odklikávat. Tvůrci si připravili devět misí v pěti různých lokacích. Na konci každého levelu je připraven „hlavňák“. Při takových soubojích je zde filmová kamera, která bohužel nejde ovládat a musíte vstoupit do boje. Při odpočítáváním posledních životů se spustí animace(zase), kde musíte mačkat zbrkle tlačítka, která se Vám objevují na obrazovce. Tím se celý boj ukončí a můžete si oddychnout.

Kdo se vyzná ve hraní SW nebo aspoň viděl filmové zpracování ví, že není tím nejdůležitějším umět zacházet s mečem, ale jak umí zachcházet se svými silami. Na výběr je hned několik siláckých dovedností. Push, možnost tlačit věci před sebe, Lightening, elektrické výboje které dokaží spálit nepřátele a Grip možnost zvedání věcí do vzduchu a potom je přemístit. Od těchto základních možností nakládání se silami se odvíjí další např. Repulse odhazování ve Vaší blízkosti, Lightsaber Throw – světelný meč odhodíte a následně se Vám vrátí je to takový bumerag, poslední síla, kterou jistě využijete častěji než ostatní je Shield – vytvoříte si kolem sebe štít, který Vám doplní zdraví a zvýší sílu. Některé z uvedených sil jsou i ve starších hrách tématiky SW(Jedi Outcast a Jedi Academy).Díky tolika silám je také upraveno ovládání, které je uděláno tak, aby bylo co nejpohodlnější a nemuseli jste zbytečně hledat, co se kterým tlačítkem dělá. Salta, úskoky a kotrmelce v osobních soubojích jsou běžná věc, tím se dostáváme k propracovanosti soubojů světelných mečů. S mečem, který Vám přiroste k ruce už od začátku hry budete provádět piruety za které by se nemusel stydět ani krasobruslař.Celá hra je stavěna na pořád a těch stejných misích takže je lineární a pro někoho nudná. Celou výpravu hry, ale zachraňují videa, která jdou zde asi nejlépe provedena. Autoři hry si dali práci s dabingem, který přesně pasuje do mimiky úst postav. Tohle je velké plus a posun k dalším herním projektům.Hra působí dobře zejména herním příběhem, využitím sil a propracovanými animacemi. Pokud vlastníte počítač budete ošizeni, hra vyšla pouze pro konzole PSP, PS 2, PS 3 Xbox 360 a Nintendo Wii.

Star Wars: The Force Unleashed

Verdikt

Krátké, lineární, ale velmi dobrý příběh, který udržuje atmosféru.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Silný příběh
Komba. využívání sil
Krátká herní doba
Bugy
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama