Starfield Novinka Starfield ukazuje 45 minut záběrů z hraní

Starfield ukazuje 45 minut záběrů z hraní

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

32
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Vývojáři z Bethesdy prezentují jednotlivé vlastnosti svého sci-fi RPG.

Reklama

Bezprostředně po skončení hlavní konference Microsoftu se o slovo přihlásila Bethesda, jejíž zástupci v rámci akce Starfield Direct hráčům podrobně přiblížili sci-fi RPG Starfield. Konkrétně jsme dočkali opravdu bohaté komentované prezentace, která v součtu nabídla 45 minut záběrů přímo ze hry. Šéf Bethesdy Todd Howard v úvodu zopakoval, že se zatím nikdy nepokusili udělat hru jako Starfield. Opět zdůraznil, že se jedná o první novou značku od Bethesdy po více než 25 letech, která si však má nadále zachovat typický rukopis studia.

Autoři vyzdvihují především volnost a téměř nekonečné možnosti, které vám hra nabídne. Bylo zopakováno, že se budete moci vydat na více než tisíc různých planet, na kterých vás budou čekat různé mise a úkoly. Z pohledu hratelnosti vás čeká hraní z pohledu první i třetí osoby, které by mělo být příjemnější díky novému systému animací. Ve čtvrté minutě výše přiloženého videa se můžete podívat na hlavní datové menu, které funguje jako ústřední hub. Najdete zde vše podstatné od inventáře, přes vlastnosti postavy a správu vesmírné lodi až po přehled misí. Vývojáři dále v krátkosti představili robotického společníka.

Starfield ukazuje 45 minut záběrů z hraní

Při vytváření vesmírných lodí a dalších reálií vývojáři vycházeli z prvních letů do vesmíru. Zvolený styl označují jako NASA Punk. V dalších fázích videa autoři přibližují způsob vesmírného cestování mezi relativně blízkými planetami i výrazněji vzdálenějšími soustavami. Že ve Starfieldu nebudete navštěvovat pouze řídce osídlené planety, vývojáři ilustrují na městě New Atlantis, které bude vůbec největším městem ve hře. V čase 08:00 dochází k představení důležitých příběhových postav, které vás budou v průběhu vašeho putování provázet. Z dalších významných oblastí byly zmíněny města Akila a Neon.

Od času 12:30 se vývojáři zabývají představením editoru vlastní postavy, který se dle očekávání bude zabývat i těmi nejmenšími detaily. Neméně propracovaný má být také systém vylepšování schopností, jež bude rozdělen do pěti stromů a čtyř úrovní pro každý skill. V dalších fázích videa se dozvíte bližší informace o způsobu stavby vlastní vesmírného plavidla, společnících, bitvách v otevřeném vesmíru, průzkumu, sběru surovin a samozřejmě také soubojovém systému, který by měl těžit především z pestré nabídky zbraní a vybavení.

Starfield vychází 6. září na PC (Steam) a Xbox Series X/S. Hra už v den vydání zamíří rovněž do předplatného Xbox/PC Game Pass. V samostatných novinkám si můžete prohlédnout nový gameplay trailer nebo HW nároky. Za pozornost stojí také oznámení, kterým Todd Howard potvrdil, že hra na konzolích poběží pouze ve 30 FPS.

Starfield ukazuje 45 minut záběrů z hraní
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama