Steam Deck podporuje už více než 7 tisíc her
Novinka Steam Deck podporuje už více než 7 tisíc her

Steam Deck podporuje už více než 7 tisíc her

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

20
Platformy Windows PC

Majitelé zařízení si na nedostatek titulů stěžovat nemusí.

Reklama

Valve se svým zařízením Steam Deck slaví úspěch. Poptávka po přenosném herním PC z počátku převyšovala výrobní kapacity, takže si zájemci museli na dodání delší dobu počkat. V současnosti už jsou dodací lhůty výrazně kratší. Zájem o Steam Deck ale nadále trvá, což je vidět například na týdenních přehledech nejvýdělečnějších produktů na Steamu, kde se právě Steam pravidelně umisťuje na prvním místě. Valve se ve spolupráci s jednotlivými vývojáři snaží soustavně rozšiřovat seznam podporovaných her.

Z údajů, které jsou k dispozici na stránce SteamDB, se můžete dozvědět, že momentálně disponuje plnou podporou pro Steam Deck hned 2709 her. Hratelných je ale i dalších 4419 her, které mají podporu částečnou. Tuto skupinu her lze na Steam Decku rovněž bez problémů hrát, ale můžete narazit na určité obtíže například ze stran rozhraní či ovládání.

V součtu si tak na Steam Decku můžete aktuálně zahrát přes 7100 her. Početný seznam se navíc každým dnem rozrůstá. Těsně po vydání zařízení přitom společnost Valve mluvilo o zhruba tisícovce podporovaných her. Za pouhý rok od vydání této přenosné konzole se jedná o slušný nárůst. Na konkurenčním handheldu Nintendo Switch, který více sází na exkluzivity samotného Nintenda, si pro porovnání můžete zahrát něco málo přes 5000 her.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama