Steam představil novou funkci Playtest
Novinka Steam představil novou funkci Playtest

Steam představil novou funkci Playtest

Dominik Tománek

Dominik Tománek

2
Platformy Windows PC

Ta ulehčí vývojářům práci s testery.

Reklama

Nová funkce od Steamu pomůže vývojářům v distribuci rozpracované verze hry k testerům. Systém Playtest totiž umožní poskytnout hru v testovací fázi bez nutnosti rozesílání klíčů.

Playtest poskytne tvůrcům možnost vidět, kolik lidí má ke hře momentálně přístup, popřípadě počet čekajících hráčů, kteří projevili zájem verzi vyzkoušet. Lidi ve frontě pak budou moct vývojáři podle sebe přidávat. Všechno bude probíhat skrze platformu Steam. Na stránce dané hry se objeví příslušné tlačítko, které vám umožní se přihlásit. Tlačítko si můžete prohlédnout na screenshotu níže.

Steam představil novou funkci Playtest

Ke komunikaci se budou dát využít "komunitní centra" přímo v systému Playtest. Samotní testeři pak nemohou hru recenzovat (to se změní v momentě, kdy hru budou normálně vlastnit). Testování pak nebude mít žádný dopad na váš odehraný čas, achievmenty nebo postup. Valve přímo zmiňuje, že až hra oficiálně vyjde a budete chtít využít funkci vrácení peněž, tak čas strávený v testu se do lhůty nepočítá.

Playtest nepřímo navazuje na Early Access, podle Valve ale není cílem tuto funkci nahradit, ale spíš se doplňovat. Hry by tedy měly mít schopnost být zároveň v předběžném přístupu a mít spuštěný Playtest. Systém pak nebude možno využívat komerčně, ani ho jakkoliv monetizovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama