Steam překonal vlastní rekord současně aktivních uživatelů
Novinka Steam překonal vlastní rekord současně aktivních uživatelů

Steam překonal vlastní rekord současně aktivních uživatelů

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25
Platformy Windows PC

Ve Valve se jistě slaví.

Reklama

Není žádnou novinkou, že herní průmysl jako celek každým rokem zažívá rychlý nárůst a s tím i spojenou expanzi. Jinak tomu není ani v případě platformy Steam od Valve. Ten pravidelně sdílí různé statistiky, ty nejnovější z nich ukazují, že se nejen zvýšil celkový počet hráčů a využívání Steamu, ale také, jak rostla popularita jednotlivých her na této platformě. Včera se Steam zaznamenal další vítězství, překonal totiž svůj vlastní rekord v počtu současně přihlášených online uživatelů.

Předchozí rekord zaznamenaný v dubnu letošního roku byl 26,9 milionů uživatelů. 27. listopadu se jim trochu příznačně podařilo překonal hranici 27 milionů online uživatelů. Počet byl na vrcholu v sobotu ráno, přesné číslo rekordu je: 27 182 165.

Důvody tak obrovského čísla nejsou přesné známá, dá se však odhadovat, že velkou část na tom ponesou oslavy Dne díkůvzdání v USA a s tím spojené svátky a volna. Ve velké míře tomu jistě napomohl i právě probíhající podzimní výprodej (zde se můžete podívat na některé naše tipy). A v neposlední řadě i opět sílící epidemie a lidé trávící mnohem více času doma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama